ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Κύρτσος: Η ΝΔ πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του χρέους

20:26 - 03 Φεβ 2015 | Πολιτική
Γ. Κύρτσος: Η ΝΔ πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του χρέους
Ζωηρή εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση του γαλάζιου ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου, σύμφωνα με την οποίαν η κυβέρνηση της ΝΔ, δε συνέβαλε απλώς, αλλά, πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του χρέους!

 Με αφορμή την προσεχή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρώην εκδότης σχολίασε «Έχουμε μεθαύριο Κ.Ο επομένως υποθέτω ότι θα αρχίσουμε να ψαχνόμαστε. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι στην ΝΔ  δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς συνέβη από το 2004 μέχρι το 2009, αν δηλαδή η τότε κυβέρνηση της ΝΔ συνέβαλε στην χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου ή όχι».  


Κι όταν ρωτήθηκε σχετικώς δήλωσε με απόλυτο τρόπο «η ΝΔ δεν συνέβαλλε απλώς, πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του χρέους», ρίχνοντας αποφασιστικά το γάντι στο Καραμανλικό στρατόπεδο.

 
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Κύρτσος, που ανοίγει, όπως όλα δείχνουν βηματισμό για τα υψηλότερα κομματικά ενδιαιτήματα, στήριξε εν μέρει την παρούσα ηγεσία, αλλά με αισθητά κριτικούς τόνους λέγοντας χαρακτηριστικά:


 «Η ήττα της ΝΔ είναι βαριά αλλά είναι διαχειρίσιμη, δεν εξαφανίστηκε η ΝΔ. Υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα στρατηγικής για τη ΝΔ πρώτον, στράφηκε κατά της εκλογικής και κοινωνικής της βάσης. Αντί να πάει να μειώσει τις  δαπάνες του δημοσίου και να βάλει τάξη στους δημοσίους υπαλλήλους άρχισε να ισοπεδώνει ιδιοκτήτες ακινήτων, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους, την παραδοσιακή της βάση. Άλλα προβλήματα της ΝΔ είναι ότι έχει γερασμένο ηλικιακά εκλογικό κοινό, έχει χάσει  έδαφος και στις δυναμικές  ηλικίες αλλά και στο πιο δημιουργικό κομμάτι την οικονομίας  της κοινωνίας και έχει και έναν μηχανισμό οποίος είναι εντελώς ξεπερασμένος από τις εξελίξεις, γραφειοκρατικός και θα πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία».


Ο ίδιος, επέμεινε στη δήλωσή του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ή είναι οριακό, είτε δεν υπήρξε ποτέ, σπεύδοντας να εξηγήσει ότι αν δινόταν το εφάπαξ σε 60.000 δημοσίους υπαλλήλους «θα μειωνόταν», ενώ προέβλεψε πως μοιραία και η δημοσιονομική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι σφικτή», αλλά και ότι για να «βγει το θέμα του χρέους από το ψυγείο» θα πρέπει η νέα κυβέρνηση «να εξηγήσει τι θα κάνει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.