ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακινδυνεύουμε τη θέση μας στο ΝΑΤΟ, προειδοποιεί η Γερμανία

09:32 - 05 Φεβ 2015 | Πολιτική
Διακινδυνεύουμε τη θέση μας στο ΝΑΤΟ, προειδοποιεί η Γερμανία
Μοιάζει σαν να έχουμε μπει σε εμπόλεμη κατάσταση.

Μετά την διαρροή γερμανικού εγγράφου στο πρακτορείο Reuters με το οποίο η Γερμανία άγεται σε άκαμπτες θέσεις έναντι της Ελλάδας και τις ποικιλώνυμες προειδοποιήσεις εκ μέρους Σούλτς και άλλων αξιωματούχων, ήρθε η σειρά της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η οποία προβλέπει ότι η Ελλάδα διακινδυνεύει τη θέση της στο ΝΑΤΟ αν προσεγγίσει τη Ρωσία και ζητεί από την Ελλάδα σαφήνεια. Τονίζει δε ότι «όποιος ζητεί αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».

 

Η Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: «Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», για να καταλήξει: «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα».

 

Γ.Χ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.