ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής Τύπος για συνάντηση Βαρουφάκη -Σόιμπλε: Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε στο ότι διαφωνούν

17:42 - 05 Φεβ 2015 | Πολιτική
Διεθνής Τύπος για συνάντηση Βαρουφάκη -Σόιμπλε: Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε στο ότι διαφωνούν
Στην διάσταση απόψεων του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, και του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρεται ο διεθνής Τύπος, ο οποίος σχολιάζει τη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν «ούτε στο γεγονός ότι διαφωνούν», επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, το οποίο κάνει λόγο για δηλώσεις τους που αλληλοαναιρούνται. Μάλιστα, το πρακτορείο αναφέρεται ακόμη στη δήλωση του κ. Βαρουφάκη για συζήτηση η οποία έγινε με τον κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της συνάντησης περί ανάγκης προγράμματος – «γέφυρας» για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.

 

Η ιταλική Corriere della Sera τιτλοφορεί το πρώτο σχόλιό της για τις δηλώσεις των δύο ανδρών: «Σόιμπλε - Βαρουφάκης: Οι διαφορές παραμένουν».

 

«Ο Βαρουφάκης φλερτάρει με την βοήθεια των Γερμανών», γράφει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, επισημαίνοντας ότι το κλίμα μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών ήταν στο Βερολίνο φιλικό.

 

Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται υψηλότερα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Βαρουφάκη και Σόιμπλε και τονίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εμφανίστηκε αμετακίνητος στην εφαρμογή του προγράμματος «κοινωνικής σωτηρίας της κυβέρνησης, το οποίο εγκρίθηκε διά της ψήφου του ελληνικού λαού».

 

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel εστιάζει στην επιμονή του κ. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την τρόικα.

 

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Associated Press διαπιστώνει αντίθεση των απόψεων των δύο υπουργών και προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τις προτάσεις του Έλληνα ομολόγου του για μια νέα προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

 

Για «γερμανικό σκεπτικισμό» για πολλά από τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η νέα ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο η γαλλική Le Monde, η οποία υπογραμμίζει την αποστροφή του λόγου του κ. Σόιμπλε ότι «κάποια από αυτά δεν κινούνται απαραιτήτως στη σωστή κατεύθυνση».

 

«Άσχημα εξελίχθηκε η συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη», σχολιάζει η ιταλική La Repubblica, ενώ η ισπανική El País επισημαίνει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ότι «Οι προεκλογικές υποσχέσεις που υλοποιούνται σε βάρος τρίτων δεν είναι ρεαλιστικές».

 

Το BBC κάνει λόγο για κάλεσμα του κ. Βαρουφάκη προς τη Γερμανία να μην ταπεινώσει την Ελλάδα λόγω των χρεών της και σημειώνει τη σύγκριση της Ελλάδας με τη Γερμανία του Μεσοπολέμου από πλευράς του κ. Βαρουφάκη.

 

Το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle αναφέρει τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι η Γερμανία θα κάνει όσα μπορεί ώστε να βοηθήσει να σημειωθεί ένα σταθερό, ανταγωνιστικό και συλλογικό μέλλον καθώς τόνισε ότι η ενότητα είναι ό,τι καλύτερο για το μέλλον της Ευρώπης. «Δεν πρόκειται για μία δημιουργία μίας γερμανικής Ευρώπης. Αυτό είναι ανοησία», δήλωσε ο Σόιμπλε, αλλά για τη δημιουργία ενός ισχυρού μέλλοντος για την Ευρώπη σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

«H Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ελληνική βούληση, αλλά πρέπει να γίνει σεβαστή και η βούληση των υπολοίπων ευρωπαικών κρατών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.