ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βολές Μεϊμαράκη εναντίον του (πρώην) Μαξίμου

14:40 - 06 Φεβ 2015 | Πολιτική
Βολές Μεϊμαράκη εναντίον του (πρώην) Μαξίμου
Ευθείες βολές προς τον προηγούμενο ένοικο του Μαξίμου και πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά εξαπέλυσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, στην τελετή παράδοσης- παραλαβής για τη νέα Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία από την πρώτη στιγμή επιτίθεται κατά της κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας της ότι λειτουργεί σαν κομματάρχης, ο απερχόμενος πρόεδρος διαβεβαίωσε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι θα σταθεί αρωγός στο πλευρό της. Άφησε όμως την ίδια στιγμή βαρύτατη αιχμή κατά του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του, όταν είπε δημόσια σε κάποια φράση του «όταν ο Πρόεδρος της Βουλής κάθεται στην έδρα, πρέπει να λειτουργεί θετικά ακόμα κι όταν το κόμμα του διαφωνεί και πετάει μπηχτές πίσω από την πλάτη του».

 

Υπενθυμίζεται ότι πολλές φορές στα παρελθόν ο κ. Μεϊμαράκης τήρησε διαφορετική στάση από την επίσημη κομματική γραμμή (π.χ «μικρή» ΔΕΗ, Συνταγματική Αναθεώρηση) ενώ οι σχέσεις με το Μαξίμου, το οποίο αγνοούσε συστηματικά, όπως θεωρούσε ο ίδιος, τις υποδείξεις του κινήθηκαν σε τεντωμένο σκοινί.

 

Φαίνεται πάντως ότι η αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε δυσφορία στη ΝΔ η οποία την χαρακτηρίζει «κομματάρχη». Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης αναφέρει σε δήλωσή του ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία, με την στήριξη της ΝΔ και άλλων κομμάτων. Δυστυχώς, η ίδια επέλεξε με την πρώτη της ομιλίας από πρόεδρος της Βουλής των ελλήνων να μετατραπεί σε κομματάρχη. Κρίμα!»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.