ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακό κλίμα στην συνάντηση Κοτζιά- Σταϊνμάγιερ

10:50 - 11 Φεβ 2015 | Πολιτική
Κακό κλίμα στην συνάντηση Κοτζιά- Σταϊνμάγιερ
 Μάλλον ψυχροπολεμικό κλίμα καλλιεργήθηκε κατά την συνάντηση που είχαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Γερμανός ομόλογός του υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ

Η καλή ατμόσφαιρα στην αρχή της συνάντησης άλλαξε μόλις ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.


Όπως μεταδίδει το Βήμα αναφερόμενος στις εξελίξεις της τελευταίας πενταετίας, ο έλληνας υπουργός είπε ότι  ότι η πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα «οδήγησε μόνο σε αποτυχίες». Σε αυτό το διάστημα, πρόσθεσε, «είχαν τεθεί εκτός ισχύος ακόμη και οι νόμοι του καπιταλισμού.


Είμαστε η μόνη χώρα όπου μετά από έξη χρόνια βαθειάς κρίσης ούτε ένας ολιγάρχης δεν έχει χάσει την επιχείρησή του, ή δεν έχει καταρρεύσει. Αυτό είναι όντως μοναδικό πράγμα στην ιστορία».


Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης είναι κοινωνικά δίκαιο - «ελπίζουμε να έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης γι αυτό». «Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο συγχυσμένο» έλεγε γερμανός δημοσιογράφος.


"Όλα τα ζητήματα που αφορούν τις επανορθώσεις περιλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου έχουν νομικά κλείσει", δήλωσε ο Φρανκ Σταϊνμάγερ, σε κοινές δηλώσεις στο Βερολίνο μετά το πέρας της συνάντησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.