ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο παγκόσμιος χάρτης της...στήριξης- Συγκεντρώσεις σε Ελλάδα & εξωτερικό ενόψει Eurogroup

14:00 - 11 Φεβ 2015 | Πολιτική
Ο παγκόσμιος χάρτης της...στήριξης- Συγκεντρώσεις σε Ελλάδα & εξωτερικό ενόψει Eurogroup
Παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της λιτότητας προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα για σήμερα, Τετάρτη ενόψει της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup, όπου θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας. Το κάλεσμα γίνεται από τα social media με κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης το "Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς". 

Νέα συγκέντρωση «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» και υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, διοργανώνεται την Τετάρτη (ώρα 18:00) στο Σύνταγμα, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και κεντρικό σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα», με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις στήριξης των ελληνικών θέσεων στη διαπραγμάτευση του Eurogroup διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα, τον Αγ. Νικόλαο, τη Σητεία, την Πάτρα, τη Λαμία, τον Βόλο, την Καστοριά, το Ρέθυμνο, την Κάλυμνο, τη Λέσβο, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τη Σύρο, την Άμφισσα και την Ορεστιάδα.

anasa

Τι αναφέρει το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» στο διαδίκτυο:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».

Συμπαράσταση και σε πόλεις του εξωτερικού

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης έχουν διοργανωθεί σε δεκάδες πόλεις τόσο σε ολόκληρη την Ευρώπη όσο και στην Αμερική και συγκεκριμένα σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Δανία και Λετονία.

Έντονη ανταπόκριση γνωρίζει το κάλεσμα στην Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε 5 πόλεις και συγκεκριμένα σε Μιλάνο, Ρώμη, Νάπολι, Μεσίνα και Παλέρμο.

 

Δείτε το χάρτη με όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί παγκοσμίως.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.