ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαφαζάνης: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η μείωση του ενεργειακού κόστους

15:55 - 11 Φεβ 2015 | Πολιτική
Λαφαζάνης: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η μείωση του ενεργειακού κόστους
Η μείωση του ενεργειακού κόστους είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς αυτό δημιουργεί πιέσεις στην παραγωγική διαδικασία, υποστήριξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πιο αναλυτικά, όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης έπειτα από συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, αν το ενεργειακό κόστος πέσει, τότε θα διευκολυνθούν οι οικονομικές δραστηριότητες και συνολικά η ελληνική οικονομία.

 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ πρέπει να είναι δημόσια και να πουλάει όσο το δυνατόν πιο φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για να διευκολύνονται οι παραγωγικές δραστηριότητες.

 

Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι η πολυχρωμία στις γειτονιές δίνει ζωή, προοπτική, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ αντιθέτως η γκετοποίηση της βιοτεχνίας οδηγεί σε μαρασμό. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάθε κόστος στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

 

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τον πρόεδρο της, Γιώργο Καββαθά, να τονίζει ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

 

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι πρέπει να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας έχει φτάσει το 42,5%, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ ο κύκλος εργασιών, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει μειωθεί σωρευτικά κατά 75%.

 

Σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας απλούστερος σχεδιασμός του χωροταξικού πλαισίου για να βοηθηθεί η μικρή επιχειρηματικότητα και να σταματήσει η άκριτη διαδικασία απομάκρυνσης των ΜμΕ από περιοχές, χωρίς να έχει προβλεφθεί χώρος υποδοχής.

 

Η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αφορά το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και ένα νέο Πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις το «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις», που αφορά στην ενεργειακή θωράκισή τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.