ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρδας: Μπόνους σε εφοριακούς και φρένο στις πολλές υπουργικές υποσχέσεις

17:41 - 11 Φεβ 2015 | Πολιτική
Μάρδας: Μπόνους σε εφοριακούς και φρένο στις πολλές υπουργικές υποσχέσεις
Καθησυχαστικός για τα ταμειακά διαθέσιμα, αισιόδοξος ότι μπορούν να βρεθούν πόροι από την πάταξη του λαθρεμπορίου κι ανήσυχος για τη βιωσιμότητα του χρέους εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε σχετική ενημέρωση δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για το αν επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για το επόμενο διάστημα χωρίς όμως να αποκαλύψει το ύψος τους και το έως πότε αυτά επαρκούν. Για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα αφού δεν είναι βιώσιμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά είτε είναι 185% του ΑΕΠ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, είτε 205% σύμφωνα με μια έκθεση του ινστιτούτου Levy, θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι έρχονται μπόνους ή πριμ παραγωγικότητας στους υπαλλήλους των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ προανήγγειλε εξορθολογισμό σε περίπου 20 μισθολόγια του δημοσίου αφού, όπως είπε, υπάρχουν στρεβλώσεις και κάποιοι παίρνουν πολύ παραπάνω χρήματα κάνοντας την ίδια δουλειά με τους συναδέλφους τους.

 

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές, τόνισε ότι θα λάβει τα αιτήματα από όλα τα υπουργεία, θα τα κοστολογήσει, ενώ υποστήριξε ότι οι παροχές που θα γίνουν θα είναι σε βάθος τετραετίας και όπως είπε θα πρέπει να περιμένουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους.

 

Πάντως, προανήγγειλε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για να ενταχθούν όλα τα νέα μέτρα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ή θα ενταχθούν στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πρέπει να καταθέσει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών προϊόντων τόνισε ότι τα διαφυγόντα έσοδα ετησίως αγγίζουν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.