ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις πλατείες για μια «Ανάσα αξιοπρέπειας» - Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Ευρώπη και ΗΠΑ

21:04 - 11 Φεβ 2015 | Πολιτική
Στις πλατείες για μια «Ανάσα αξιοπρέπειας» - Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Συγκεντρώσεις «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών», κατά της λιτότητας και υπέρ της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες επαρχιακές αλλά και ευρωπαικές πόλεις, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Χιλιάδες κόσμου σε όλες τις πόλεις αψήφησαν το κρύο και το χιόνι και από νωρίς το απόγευμα έδωσαν το παρόν στα σημεία των ραντεβού, σε μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους, μέχρι τις Βρυξέλλες.


Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση έγινε στο Σύνταγμα με  κεντρικό σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα».


Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, όπου έχει αναρτηθεί σχετικό κείμενο στο οποίο τονίζεται: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε».

 

Στη Θεσσαλονίκη και παρά το ψύχος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.


Εκατοντάδες πολίτες με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν επίσης στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.


Την ίδια ώρα,  συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκαν και σε πόλεις της Κύπρου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, δείχνοντας ότι το ελληνικό ζήτημα έχει αγγίξει και τους Ευρωπαίους πολίτες. 


Βενετία, Πάντοβα, Νάπολη, Ρώμη, Φρανκφούρτη, Βρέμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Παρίσι,,  είναι μερικές από τις ευρωπαϊκές πόλεις, όπου χιλιάδες πολίτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης της νεοεκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης με κεντρικό σύνθημα «μαζί».

Στη Λευκωσία, εκατοντάδες Κύπριοι και Έλληνες που διαμένουν στην Κύπρο διαδήλωσαν υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης, αψηφώντας το βροχερό καιρό και το τσουχτερό κρύο.


Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών Κύπρου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών και του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος, καθώς και διάφορες οργανώσεις.


Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Σπίτι της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει το μήνυμα ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει.


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό πραγματοποίηθηκε  και στη Νέα Υόρκη, μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με τους διοργανωτές να καλούν τους φίλους τους στη Νέα Υόρκη να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.


Στις συγκεντρώσεις αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, ανεβάζοντας στο Twitter φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και γράφοντας «Στις πόλεις της Ελλάδας και  της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας".

 

Τις διαδηλώσεις χαιρέτισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης. «Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο “κίνημα πλατειών” προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία» τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης και προσθέτει: «Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο».

Τελευταία τροποποίηση στις 02:11 - 12 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.