ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ επαφών του Πρωθυπουργού πριν τη Σύνοδο Κορυφής

00:10 - 12 Φεβ 2015 | Πολιτική
Μπαράζ επαφών του Πρωθυπουργού πριν τη Σύνοδο Κορυφής
Σειρά συναντήσεων με ηγέτες κρατών θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μετά την αποτυχημένη λήξη του χθεσινοβραδινού Eurogroup, το "μπαλάκι" περνάει στα χέρια του Έλληνα Πρωθυπουργού ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ελληνική θέση ότι δηλαδή δεν δέχεται παράταση του προηγούμενου προγράμματος και ζητάει χρόνο και χρηματοδότηση έως ότου φτιαχτεί από κοινού με τους δανειστές ένα νέο πρόγραμμα.

Το κλίμα στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου καλό για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος όμως, πρίν τη Σύνοδο θα έχει κατ'ιδίαν επαφές με αρκετούς ηγέτες προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για ένα καλύτερο κλίμα στη Σύνοδο. 

 

Στις 10 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Βέλγο πρωθυπουργό κ. Σαρλ Μισέλ, θα ακολουθήσει στις 11:15 συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο.


Στις 12:00 με 13:00 ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον, και την πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα.


Στις 13:00 θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και στις 13:45 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Συνόδου Κορυφής.


Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Σημειώνεται ότι νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και ούτε έχει υπάρξει ανάλογο αίτημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 12 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.