ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Merkel: Έχουμε... μερικές μέρες καιρό

17:34 - 12 Φεβ 2015 | Πολιτική
Merkel: Έχουμε... μερικές μέρες καιρό
"Η Ευρώπη αναζητά συμβιβασμό για την Ελλάδα", δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα Καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.  

 

"Το ελληνικό ζήτημα θα έχει και αυτό τον ρόλο του στη Σύνοδο, αλλά στο περιθώριο αυτής", σημείωσε η Angela Merkel, ενώ δίνοντας έμφαση στο χρονοδιάγραμμα μετά και την "αναβολή" που πήρε το χθεσινό Eurogroup, η ίδια δήλωσε πως "έχουμε ακόμα λίγες μέρες για να λύσουμε το ελληνικό ζήτημα".

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως "ένας συμβιβασμός για την Ελλάδα σημαίνει ότι τα πλεονεκτήματα πρέπει να ξεπερνούν τα μειονεκτήματα".

Η κ. Merkel δήλωσε επίσης ότι αναμένει να καλωσορίσει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα που για πρώτη φορά λαμβάνει μέρος σε Σύνοδο Κορυφής, καθώς οι δύο ηγέτες θα έχουν εκεί το πρώτο άτυπο τετ α τετ.

"Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο" σημείωσε η κ. Μέρκελ, αλλά επισήμανε  ότι, για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες.

Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup.

"Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο" κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 12 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.