ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαρίδης: Διαπραγματευόμαστε σκληρά για να τιμήσουμε την εντολή του λαού

11:43 - 13 Φεβ 2015 | Πολιτική
Σακελλαρίδης: Διαπραγματευόμαστε σκληρά για να τιμήσουμε την εντολή του λαού
"Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση: να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολιτική και να ξεκινήσει μία νέα πολιτική η οποία να δίνει ανάσα στην ελληνική κοινωνία", διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Ant1, αφού τόνισε πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με τους εταίρους, με τις διαβουλεύσεις σε εξέλιξη ώστε να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, αναφέρθηκε και στο περιβόητο κοινό ανακοινωθέν της συνεδρίασης του Eurogroup, δίνοντας έμφαση στο ότι η κυβέρνηση δεν το υπέγραψε καθώς προέβλεπε την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος.

"Εμείς δεν το κάναμε αυτό από κάποιο πείσμα, το κάναμε αυτό επειδή ακριβώς δεν μπορούσαμε να δεσμευτούμε πάνω σε ένα κείμενο το οποίο θα μας υποχρέωνε να συνεχίσουμε την πολιτική η οποία απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό της 25ης Γενάρη", είπε, τονίζοντας ότι η άρνηση αυτή αντί να οδηγήσει σε ρήξη, όπως έλεγαν κάποιοι, συντέλεσε στο να υπάρξουν επαφές ώστε να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία.
Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται με παθητικότητα αυτό που της προτείνουν οι εταίροι, ενώ έκανε λόγο και για δεσμούς που αναπτύσσονται και με άλλες χώρες, μετά τις επαφές των προηγούμενων ημερών. "Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα", είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι το νέα συνεδρίαση της Ευρωομάδας τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να υπάρξει συμφωνία και επισήμανε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι δεν έχει κάνει καμία μεταστροφή στις θέσεις της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.