ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βαρουφάκης, ο Σόιμπλε και το κασκόλ... της έριδος

11:23 - 13 Φεβ 2015 | Πολιτική
Ο Βαρουφάκης, ο Σόιμπλε και το κασκόλ... της έριδος
Αυξάνονται και πληθύνονται και μάλιστα με ρυθμούς ανεξέλεγκτους τα σχόλια που καταγράφονται στο facebook και το twitter σχετικά με την εμφάνιση και τις στυλιστικές απόψεις του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Εν μέσω των σκληρών διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη για τη σωτηρία της Ελλάδας, δεν είναι λίγοι αυτοί που σπαταλούν ώρες προκειμένου να σχολιάσουν τι φόρεσε, πώς κάθισε και πώς κινήθηκε ο Υπουργός.

Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε έγινε με αφορμή ένα σχόλιο στο twitter σχετικά με το burberry κασκόλ που ο κύριος Βαρουφάκης φορούσε στο Eurogroup. Ο χρήστης συγκεκριμένα τον προκάλεσε, λέγοντας πως αυτό κοστίζει 500 ολόκληρα ευρώ.
Την ενδυματολογική τάση του Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασαν και ξένοι δημοσιογράφοι. Ένας από αυτούς έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter:  «Η Κριστίν Λαγκάρντ έβαλε δερμάτινα και ο Γιάνης Βαρουφάκης κασκόλ γνωστού σχεδιαστή. Προμηνύεται συμβιβασμός».

O George Proev από την άλλη ανήρτησε αιχμηρό σχόλιο το οποίο προκάλεσε το Γ. Βαρουφάκη. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες για το αξίας 500 ευρώ που φορούσε».

«Αφού ρωτάς, είναι ένα προ δωδεκαετίας δώρο της γυναίκας μου. Ικανοποιήθηκες τώρα;», ήταν η αποστομωτική απάντηση του Υπουργού.

burberry

Σόιμπλε: «Δεν με νοιάζει αν ο Βαρουφάκης φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι»

Στο μεταξύ, τις γνώσεις και την προσωπικότητα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξήρε ο γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο της Frankfurter Algemeine Zeitung πριν την αναχώρηση του από την Κωνσταντινούπολη (συμμετείχε στη σύνοδο των G20) για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Eurogroup.

Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε στην γερμανική εφημερίδα, τρέφει σεβασμό για πολιτικούς (όπως ο έλληνας ΥΠΟΙΚ) που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μια προεκλογική εκστρατεία. «Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος που είχε ασχοληθεί εκτενώς με θέματα της λεγόμενος ευρωκρίσης», είπε ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι δεν τον νοιάζει αν ο κ. Βαρουφάκης «φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι, ή αν φοράει γραβάτα ή όχι». Τέλος, ανέφερε πως στην πρώτη τους συνάντησή τους στο Βερολίνο αντελήφθη ότι ο «Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος».

2244602

Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 13 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.