ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους απολυμένους του Δημοσίου

19:37 - 13 Φεβ 2015 | Πολιτική
Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους απολυμένους του Δημοσίου
Την διαβεβαίωση ότι κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί και ότι όσοι απολύθηκαν θα επιστρέψουν στην δουλειά τους, έδωσε στους εκπροσώπους  των απολυμένων, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο  Υπουργός τους ενημέρωσε ότι η ρύθμιση που θα αφορά αυτούς που έχουν απολυθεί και αυτούς που ήταν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν τοποθετηθεί, θα ενταχτεί  στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των αδικιών που θα είναι από τα πρώτα που θα φέρει στη Βουλή.


Ταυτόχρονα  διευκρίνισε ότι με το νομοσχέδιο θα αποκατασταθούν όλοι όσοι απολύθηκαν και σε δεύτερη φάση θα ρυθμιστεί και το ζήτημα όσων υπαλλήλων, τέθηκαν σε κινητικότητα και πήγαν σε θέσεις που δεν θα επέλεγαν, αν δεν υπήρχε ο φόβος της απόλυσης.


Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε και την ανάγκη εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης, η οποία όπως εξήγησε θα γίνει με εθελοντική κινητικότητα.


Όπως επισήμανε το υπουργείο  θα καταρτίσει  ένα πίνακα αναγκών, με βάση τα στοιχεία που θα στείλουν τα υπουργεία και θα ακολουθήσει μία διαδικασία μίνι κινητικότητας στην οποία θα κληθούν να διαλέξουν θέση, εφόσον το επιθυμούν οι υπάλληλοι. 


Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να επανέλθουν στην ευθύνη του υπουργείου από το οποίο προέρχονται, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε: «Από ό,τι γνωρίζω τα περισσότερα συναρμόδια υπουργεία θεωρούν ότι κλάδοι οι οποίοι έχουν καταργηθεί πχ σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί είναι κλάδοι χρήσιμοι και πρόκειται να τους επανασυστήσουν. Αυτή, όμως, η διαδικασία είναι αρμοδιότητα των υπουργείων όπου ανήκουν οι κλάδοι αυτοί. Προσοχή, αυτό είναι ένα λεπτό σημείο. Είπαμε, λοιπόν, εφόσον τα υπουργεία έχουν αποφασίσει την ανασυγκρότηση των αντίστοιχων κλάδων και οργανικών θέσεων, θα επιστρέψετε εκεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των απολυμένων υπαλλήλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.