ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τροπή στο σκάνδαλο των υποκλοπών

16:22 - 16 Φεβ 2015 | Πολιτική
Νέα τροπή στο σκάνδαλο των υποκλοπών
Η Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος Αμερικανού πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όσο και μελών της κυβέρνησής του.

Το ένταλμα εκδόθηκε από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση Δημήτρη Φούκα ενώ από τα στοιχεία που έχουν έως τώρα συγκεντρωθεί προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, και πως πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, δηλαδή έως τον Μάρτιο του 2005.

 

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον Δ. Φούκα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη.

 

Στο διάστημα που ακολούθησε η Δικαιοσύνη συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτηρίου στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, και αποτελούσε το «στρατηγείο» τους.

 

Στο ίδιο σημείο μάλιστα φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία κατά τις εκτιμήσεις ήταν κεραία υποδοχής πληροφοριών.

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 16 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.