ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανούσης: Τις επόμενες 100 ημέρες θα κλείσουμε την Αμυγδαλέζα

18:25 - 16 Φεβ 2015 | Πολιτική
Πανούσης: Τις επόμενες 100 ημέρες θα κλείσουμε την Αμυγδαλέζα
Να κλείσει το κέντρο λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, τις επόμενες 100 ημέρες, έθεσε ως στόχο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά τη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε», ανέφερε ο κ. Πανούσης, λέγοντας ότι η «Αμυγδαλέζα, σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή»


Όπως τόνισε το Υπουργείο συστήνει  επιτροπή, η οποία  θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων και τις προσεχείς 5-10  ημέρες θα παραδώσει τα στοιχεία για να διαπιστωθεί,  ποιοι από τους μετανάστες είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και πάνω από 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν και άλλες κατηγορίες.


Οπως σημείωσε, στόχος του Υπουργείου είναι η εφαρμογή της λεγόμενης εποπτευόμενης ελευθερίας. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν την εικόνα ότι όλοι αυτοί θα φύγουν αύριο, αλλά η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά.

 

Θα υπάρξει μέριμνα, σημείωσε, για κάποιες κατηγορίες μεταναστών, όπως άρρωστοι και ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους, όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μην κοιμούνται στα παγκάκια.


Για τη διαχείριση των μεταναστευτικών δομών ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το θέμα είναι ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 16 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.