ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ.Στρατούλης: Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις

14:19 - 17 Φεβ 2015 | Πολιτική
Δ.Στρατούλης: Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις
Ξεκαθάρισε πως παρά τις απαιτήσεις των εταίρων, δεν θα υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων, ενώ αφήνει προς το παρόν απ' έξω τους άνω των 65 με αναπηρία. 

 

"Σταματάμε με νομοθετική ρύθμιση τις μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί στις επικουρικές συντάξεις. Θα κατατεθεί αύριο", δήλωσε, μιλώντας σήμερα Τρίτη στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αποκαλύπτοντας πως υπέγραψε ήδη τρεις ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετικές με το ασφαλιστικό.

"Η μόνη εκκρεμότητα που έχουμε είναι για τους άνω των 65 με αναπηρία και στους επόμενους μήνες, θα λυθεί και αυτό", ανέφερε επίσης ο κ. Στρατούλης.

Σε ερώτηση για το πώς θα εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις παραπάνω εξαγγελίες, απάντησε ότι "μαζί με τις ρυθμίσεις που θα στείλουμε, θα υπάρχουν και μέτρα που θα αυξάνουν τα έσοδα".

Αναφορικά με τις οφειλές προς τα ταμεία, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σχεδιάζεται πλάνο για τη ρύθμιση και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής ομάδας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, υπεύθυνης για τη διευθέτηση των χρεών.

Σχετικά με τις οφειλές, έκανε έκκληση στους φορολογούμενους που πρόκειται να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα, σημείωσε ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.