ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόκληση στο Αιγαίο από τον Τούρκο Α/ΓΕΑ (vid)

21:16 - 20 Φεβ 2015 | Πολιτική
Πρόκληση στο Αιγαίο από τον Τούρκο Α/ΓΕΑ (vid)
Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, αυτή τη φορά από τον ίδιο τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας,  πτέραρχου Οζτούρκ, ο οποίος πέταξε εντός του FIR Αθηνών μαγνητοσκόπησε την πτήση και μετά την ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα, της τουρκικής αεροπορίας.

Στο σχεδόν πεντάλεπτο βίντεο έχουν καταγραφεί στιγμές από την πτήση του πτέραρχου Οζτούρκ ο οποίος πέταξε με διθέσιο F- 16, από την Λέσβο ως το Καστελόριζο ακόμα και  σε χαμηλό ύψος.


Μάλιστα οι Τούρκοι, «βάφτισαν» την πτήση ως …επιθεώρηση και τον εθνικό  μας εναέριο χώρο σε …διεθνή. 


Και αυτό γιατί  δεν αποδέχονται ότι ο εναέριος χώρος, της Ελλάδας, είναι τα δέκα μίλια, αλλά τα έξι,  με αποτέλεσμα και μετά από  μονομερή ενέργεια, να δηλώνουν ότι οι πτήσεις στα τέσσερα μίλια που δεν αναγνωρίζουν, ότι είναι σε διεθνή χώρο.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας γίνεται λόγος για «εκπαιδευτική πτήση» και αναφέρεται ότι τέσσερα μαχητικά F-16 υπό τον πτέραρχο Οζτουρκ απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ακντζιλάρ, έξω από την Αγκυρα με προορισμό την 6η Κύρια Βάση Αεροπορίας στον Πάνορμο (Μπαντίρμα). 

Μετά την επιθεώρηση της μονάδας από τον αρχηγό της τουρκικής Αεροπορίας και την ενημέρωση που έγινε, τα F-16 συναντήθηκαν με αεροσκάφη ίδιου τύπου από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ. Το σμήνος υπό την διοίκηση του Οζτούρκ κατευθύνθηκε δυτικά, εισήλθε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου βορείως της Λέσβου και διέσχισε σε κατεύθυνση Βορρά- Νότου όλο το Αιγαίο μέχρι το Καστελόριζο και σε ύψος, όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση μόλις 150 μέτρων. 

Η όλη η πτήση διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και, σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, τα τουρκικά μαχητικά παρέμειναν σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από τα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία και κατονομάζει: Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Ικαρία, Λέρος, Κως και Ρόδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:33 - 20 Φεβ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.