ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Κερδίσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο (vid)

15:06 - 21 Φεβ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Κερδίσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο (vid)
Απολύτως ικανοποιημένος, για την έκβαση του Eurogroup, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, το Σάββατο, τονίζοντας ωστόσο ότι η συμφωνία της Παρασκευής, αποτελεί μία νίκη αλλά όχι την τελική, καθώς η πραγματική διαπραγμάτευση αρχίζει τώρα και οι δυσκολίες βρίσκονται μπροστά.

«Την Παρασκευή κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο διάγγελμά του, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε αλλά τώρα μπαίνουμε στο ουσιαστικό στάδιο.


Τόνισε ότι «με τη συμφωνία ακυρώσαμε τη λιτότητα και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και ευελιξία» και κάλεσε τον λαό να είναι συμπαραστάτης, σύμμαχος αλλά και αυστηρός κριτής.


«Για πρώτη φορά έγινε αληθινή διαπραγμάτευση», είπε ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μία χώρα με άδεια ταμεία και έλλειψη ρευστότητας.

«Η χώρα ήταν παγιδευμένη σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα γιατί κάποιοι ονειρεύονταν αριστερή παρένθεση», σημείωσε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση  απέτρεψε το σχέδιο των συντηρητικών δυνάμεων να οδηγήσουν σε ασφυξία την Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου και απέδειξε ότι η Ευρώπη πετυχαίνει συμβιβασμούς.


«Η συμφωνία ακυρώνει στην πράξη τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για μειώσεις συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ και τα ασφυκτικά πλεονάσματα», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και όπως είπε με την συμφωνία της Παρασκευής, η Ελλάδα άφησε πίσω,  λιτότητα, τρόικα και μνημόνια.

«Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε νέο ποιο ουσιαστικό στάδιο μέχρι τη μετάβαση από τα μνημόνια της καταστροφής στο σχέδιο για την ανάπτυξη», δήλωσε.


«Η κυβέρνηση θα είναι αποφασιστική με γνώμονα την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται», κατέληξε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του και δεσμευόμενος πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λέει πάντα την αλήθεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 21 Φεβ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.