ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστοδουλοπούλου: Η λύση για τα κέντρα κράτησης βρίσκεται στο νόμο 2011

12:09 - 24 Φεβ 2015 | Πολιτική
Χριστοδουλοπούλου: Η λύση για τα κέντρα κράτησης βρίσκεται στο νόμο 2011
Το βάρος θα πέφτει στην υποδοχή και τα κέντρα φιλοξενίας, επανέλαβε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, προτείνοντας ως λύση για το θέμα του εγκλεισμού των μεταναστών στα κέντρα κράτησης την εφαρμογή των ρυθμίσεων του μεταναστευτικού νόμου του 2011.

 

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στο Mega, επισήμανε πως "Τα κέντρα κράτησης είναι και δαπανηρά και αναποτελεσματικά αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κρατήσεις εκεί τους ανθρώπους για πάντα και κάποια στιγμή θα βγουν", προτείνοντας ακολούθως ως λύση το νόμο του 2011, ο οποίος προβλέπει εναλλακτικά μέτρα όπως η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, η χρηματική εγγύηση, η καταχώρηση της διαμονής του μετανάστη, η κράτηση των ταξιδιωτικών εγγράφων κλπ.

Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ζήτημα, τόνισε η υπουργός, προσθέτωντας ότι η Αθήνα θα διεκδικήσει την αναλογική κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών όπως προβλέπεται από το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης.

Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, που άφησε ενδεχόμενο εξόδου της Αθήνας από τη Συνθήκη και προώθησης των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα στην Ε.Ε, η κα. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως "H κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Δεν είναι ούτε δικό μου θέμα ούτε του κύριου Πανούση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.