ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελικό: Διακοπή μιας εβδομάδας μόνο για τη Super League και βλέπουμε..

20:49 - 25 Φεβ 2015 | Πολιτική
Τελικό: Διακοπή μιας εβδομάδας μόνο για τη Super League και βλέπουμε..
Αλλαγή ρότας από τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, έφερε η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τελικά η επ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, λόγω των εκτρόπων στο ντέρμπι της Λεωφόρου και στη συνεδρίαση της Σουπερ Λιγκ, μετατράπηκε σε διακοπή μίας εβδομάδας για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και στη κανονική διεξαγωγή των αγώνων  της Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

Μάλιστα προανήγγειλε νέα συνάντηση, με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών την επόμενη Τετάρτη, για να κριθεί αν θα αναβληθούν οι αγώνες εκ νέου.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η τύχη των επόμενων αγωνιστικών, θα κριθεί από τις εισηγήσεις που θα υποβάλλουν η  ΕΛ.ΑΣ. και η ΔΕΑΒ προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης, ενώ τόνισε ότι άνευ των εισηγήσεων αυτών το κράτος δεν μπορεί να επέμβει.


«Η απόφαση της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση θέλει να εξαλείψει τα φαινόμενα που μας προβάλουν σαν πολιτισμό. Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονή και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και τους λέμε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό, είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε».


Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε το κλίμα που έχει  διαμορφωθεί ως ζοφερό και ανέφερε ότι θα αναληφθούν όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. 


Χαρακτήρισε δε το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης «απολύτως σαθρό και σχεδόν ανύπαρκτο» και προανήγγειλε πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα δια παντός.


Επιπλέον, ο κ. Κοντονής ζήτησε την ενεργητική συμπαράσταση όλων όσων διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση.


«Δεν πιστεύω στις αυτοκριτικές και τις αυτοκαθάρσεις όταν συνδυάζεται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν σκοπό το κέρδος. Όμως όλοι πρέπει να δίνουμε σημασία στους νόμους. Οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.