ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαπέν: Επισκεφθείτε την Ελλάδα, για να δείτε τι θα πει λιτότητα

13:33 - 26 Φεβ 2015 | Πολιτική
Σαπέν: Επισκεφθείτε την Ελλάδα, για να δείτε τι θα πει λιτότητα
Ο Michel Sapin έκανε, μεταξύ άλλων, έκκληση για οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη.

 

Σύνδεσμο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της θεωρεί τον εαυτό του το Παρίσι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard. «Το Παρίσι θέλει να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Αθήνα και την ευρωζώνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην έχει τίποτε αλλάξει στην Ελλάδα με τις τελευταίες εκλογές» ανέφερε ο Michel Sapin.

 

Αναφερόμενος στην τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ορθώς συμφώνησαν να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να παρουσιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο, τονίζοντας βέβαια πως όλοι στη νομισματική ένωση πρέπει να τηρούν τους κανόνες. «Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της εργάζονται σοβαρά για την εξεύρεση τρόπου ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση» είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

 

Κάλεσε, τέλος τους επικριτές της λιτότητας στη Γαλλία να επισκεφθούν την Ελλάδα για να δουν την πραγματική σημασία της λέξης, διευκρινίζοντας ότι το Παρίσι δεν επιδιώκει την επιβολή λιτότητας, αλλά μάλλον τη δημοσιονομική ισορροπία. «Αυτό ισχύει για ολόκληρη την ευρωζώνη, Εάν θέλουμε επαρκή ανάπτυξη και πληθωρισμό σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τότε πρέπει να επιδιώξουμε την εφαρμογή μίας λιγότερο περιοριστικής οικονομικής πολιτικής» επισημαίνει.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.