ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφυλάκιση για Μιχαλολιάκο και Παππά, ζητούν οι εισαγγελείς

16:52 - 03 Μαρ 2015 | Πολιτική
Αποφυλάκιση για Μιχαλολιάκο και Παππά, ζητούν οι εισαγγελείς
Να αποφυλακιστούν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος  και ο Χρήστος Παππάς με περιοριστικούς όρους εισηγούνται στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο οι Εισαγγελείς Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας, λόγω παρέλευσης του 18μηνου στις 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο κ. Προβατάρης προτείνει καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη Χρυσή Αυγή, που προέβλεπε κράτηση κατ´ οικον.


Βάσει και του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη ΧΑ, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την έξοδο του από τη φυλακή, τίθεται σε ισχύ ο αναφερόμενος από τον κ. Προβατάρη όρος του κατ’ οίκον περιορισμού.

Για τον Χρήστο Παππά, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει να του επιβληθούν οι όροι της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παράδοσης διαβατηρίου, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του Νομού Αττικής, απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της διανυκτέρευσης στην οικία του.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για τους όρους που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους, ενώ αντίστοιχο βούλευμα αναμένεται και για τον Γιάννη Λαγό, ενόψει της συμπλήρωσης 18μηνου κράτησής του στα τέλη του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» πιθανότατα αμέσως μετά το Πάσχα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 03 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.