ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χ. Τσάκαλος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"

00:00 - 04 Μαρ 2015 | Πολιτική
Ο Χ. Τσάκαλος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"
Την «πολιτική ευθύνη για το σχέδιο "Γοργοπόταμος"» που αφορούσε σε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τις πράξεις που του αποδίδονται, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του στον ανακριτή ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ταυτόχρονα ο κατηγορούμενος αν και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, επισήμανε η μητέρα, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του και η 36χρονη φίλη του, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδονται.


Νωρίτερα, η μητέρα του είχε υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή: «Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν μπορούσα να μην  τα βοηθήσω. Δέχομαι την κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία, δεν έχω όμως σχέση με τρομοκρατία». Η γυναίκα συνελήφθη , καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να προσέφερε καταφύγιο στο σπίτι της στη Σαλαμίνα στην Αγγελική Σπυροπούλου -πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού.


Από την πλευρά της η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, αδελφού του Χρήστου, που είχε κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.


Ειδικότερα, η 26χρονη αρνείται ακόμη και την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία που της αποδίδεται. Η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει: «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.