ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προφυλακιστέοι η Αγγελική και ο «Ιάσονας»

23:32 - 05 Μαρ 2015 | Πολιτική
Προφυλακιστέοι η Αγγελική και ο «Ιάσονας»
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η Αγγελική Σπυροπούλου και ο «Ιάσονας» μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση του Χριστούδουλου Ξηρού στον εφέτη ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιο Νικόπουλο.

Και οι δύο φέρεται να έδωσαν τυπική απολογία, με την Αγγελική να αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις του κ. Νικόπουλου.


Η 22χρονη φοιτήτρια φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της επιχείρησης «Γοργοπόταμος», που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σχεδίαζαν από κοινού μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έγκλειστων μελών της οργάνωσης.


Η Αγγελική συνελήφθη στη Σαλαμίνα και βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στη συμμετοχή της σε τρομοκρατική οργάνωση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τυπική της απολογία είπε στον ανακριτή: «Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω την διαδικασία, δηλώνω αναρχική».


Σημειώνεται ότι τόσο η Αγγελική όσο και έγκλειστα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς πραγματοποιούν εδώ και τέσσερις ημέρες απεργία πείνας, αντιδρώντας στην «άδικη και παράνομη» όπως υποστηρίζουν προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του Γεράσιμου Τσακαλου.


«Η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές» δήλωσε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης.


Ο 39χρονος «Ιάσονας», που φέρεται ως βασικός συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέγνωσε στον ανακριτή ένα κείμενο με τις θέσεις του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.