ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλή πρόκληση: Τουρκικά F-16 "στοχοποιούν" το ελικόπτερο του Καμμένου

17:53 - 06 Μαρ 2015 | Πολιτική
Διπλή πρόκληση: Τουρκικά F-16 "στοχοποιούν" το ελικόπτερο του Καμμένου
Σε μια νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε την Παρασκευή, η τουρκική πολεμική αεροπορία, με στόχο μάλιστα τον ΥΠΕΘΑ, Πάνο Καμμένο και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ.

Συγκεκριμένα  F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, πέταξε πάνω από το  Φαρμακονήσι, την ώρα που στο νησί προσγειωνόταν ένα ελικόπτερο Chinook που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον υπουργό Άμυνας, τον στρατηγό Κωσταράκο, τον αντιστράτηγο Τελλίδη και τον αντιναύαρχο Αποστολάκη, στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης τους σε ακριτικά νησιά.


Τυπικώς δεν μπορεί να γίνει λόγος για παρενόχληση του μεταφορικού ελικοπτέρου, αφού -σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ- το τουρκικό F-16 πέρασε 15.000 πόδια πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων, ενώ το Chinook με προσγειωνόταν στο Φαρμακονήσι.


Ωστόσο η προκλητική ενέργεια έγκειται στο ότι το μαχητικό πέρασε πάνω από το νησί (11:14 το πρωί της Παρασκευής), γνωρίζοντας ότι εκείνη την ώρα στο νησί προσγειωνόταν VIP ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ.


Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11:13, σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών «εισέβαλε» στο FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Σάμου και Κω. Ένα λεπτό αργότερα το  ένα από τα δύο τουρκικά μαχητικά πέρασε πάνω από το Φαρμακονήσι πετώντας σε ύψος 15.000 ποδών, ενώ εκείνη την ώρα το ελληνικό Chinook προσγειωνόταν στο νησί.


Έπειτα από περίπου ένα λεπτό παραμονής στο FΙR Αθηνών τα δύο τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από την περιοχή και επέστρεψαν στο τουρκικό FIR.

Προηγουμένως, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ζεύγος ελληνικών F-16 που βρίσκονταν στην περιοχή «προστατεύοντας» το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Πάνος Καμμένος μαζί με τον στρατηγό Κωσταράκο, τον αντιστράτηγο Τελλίδη και τον αντιναύαρχο Αποστολάκη. 


Οι τουρκικές προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί.

 Στις  17:27 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ το  ελληνικό Chinook είχε προσγειωθεί στη νήσο Στρογγύλη προερχόμενο από το Καστελόριζο και ο  κ. Καμμένος και οι τρεις αρχηγοί βρίσκονταν στο νησί, ένα τουρκικό μαχητικό έκανε διέλευση χαμηλά στα 6.000 πόδια.

Το τουρκικό F-16 που έκανε την υπέρπτηση συνοδευόταν από ακόμη ένα τουρκικό μαχητικό ομοίου τύπου. Στη συνέχεια και τα δύο τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν από ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην περιοχή.



Τελευταία τροποποίηση στις 21:23 - 06 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.