ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαλλάχτηκε για το χαστούκι στη Καννέλη ο Κασιδιάρης

20:37 - 06 Μαρ 2015 | Πολιτική
Απαλλάχτηκε για το χαστούκι στη Καννέλη ο Κασιδιάρης
Απαλλάχθηκε για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο, με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.


Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.


Σύμφωνα με το σκεπτικό του Εισαγγελέα, «οι κινήσεις του Η. Κασιδιάρη δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη».


Κατά την ανακοίνωση της απόφασης της, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του. «Έπρεπε να ζητήσετε μια συγνώμη» είπε η δικαστής, ενώ ανέφερε: «Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας».


Η Λιάνα Κανέλλη σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της δίκης, τόνισε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της να υποβάλλει μήνυση, ενώ όπως σημείωσε αποφάσισε να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Όσον αφορά την απόφαση σχολίασε ότι δεν ακούστηκε η λέξη αθώος μέσα στο δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ του Ηλία Κασιδιάρη.

 

Η απολογία Κασιδιάρη


«Δεν υπήρξαν γροθιές. Μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, απολογούμενος στο δικαστήριο για την επίθεση εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε προκλητικός, αναφέροντας ότι «θα ζητούσα συγγνώμη, αν δεχόμουν μία συγγνώμη (σ.σ. από την Κανέλλη)»!


Κανέλλη: Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο


«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι, να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές» είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ. Η κ. Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της. «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη» είπε η βουλευτής. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».


Τι κατέθεσε ο Γ.Παπαδάκης


«Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφωνικά, αμέσως μετά το επεισόδιο στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γιώργος Παπαδάκης, «οικοδεσπότης» της εκπομπής, κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.


Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ότι αμέσως μετά το περιστατικό, όπως του είπαν οι συνεργάτες του, ο κατηγορούμενος
υπό απειλές, που εκτόξευε, προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, φωτογραφίζοντας παράλληλα συντελεστές της εκπομπής. Ο κ. Παπαδάκης είπε επίσης στο δικαστήριο πως οι συνεργάτες του, του είπαν πως άκουσαν τον Ηλία Κασιδιάρη να τηλεφωνεί και να ζητά «ενισχύσεις» από τον «αρχηγό».


Αναφερόμενος στα χτυπήματα που μπροστά του είχε δεχθεί «ζωντανά» η κ. Κανέλλη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν πολύ έντονα χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς αν επρόκειτο για χαστούκια ή γροθιές.


Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση της Έδρας, ο δημοσιογράφος απάντησε: «Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.