ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν φοβήθηκε ο Γκίκας…

13:09 - 09 Μαρ 2015 | Πολιτική
Όταν φοβήθηκε ο Γκίκας…
Στο ζενίθ της οικονομικής κρίσης ο Γκίκας Χαρδούβελης, έκανε αυτό που θα έκανε κάθε στοργικός και προνοητικός πατέρας. Έβγαλε «κάποια» χρήματα στο εξωτερικό, να βρίσκονται για ώρα ανάγκης. Με τη διαφορά ότι ο τρόπος δεν ήταν και τόσο δόκιμος, ενώ εκείνη ακριβώς την στιγμή, ήταν υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, σε μια κυβέρνηση που καλούσε τους πολίτες να επιδείξουν αποταμιευτικό πατριωτισμό.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Star Channel. Υποστήριξε δε, ότι τα χρήματα τα έβγαζε σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, «διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».

 

Όπως είπε, όλα όσα έκανε έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο, ενώ εμφάνισε εαυτόν ως «θύμα», επειδή όπως τόνισε κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε από τον Τύπο για το επείγον έγγραφο του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, με το οποίο ζήτησε από τη Βουλή να ελεγχθεί η δήλωση πόθεν έσχες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.