ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά

14:30 - 09 Μαρ 2015 | Πολιτική
Μέρκελ: Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία θα διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη, σχολίασε η καγκελάριος της Γερμανίας ΄Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός "Grexit", όπως έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο σαββατοκύριακο, η Αγγελα Μέρκελ, απάντησε: «Το έχω πει επανειλημένως, και μπορώ να το πω και πάλι εδώ, ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εχουμε εργασθεί γι΄αυτό εδώ και πολλά χρόνια».

 

«Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις - από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων (στην Ελλάδα). Ως προς αυτό, είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο», πρόσθεσε.

 

Να σημειωθεί ότι η κα Μέρκελ βρέθηκε στο Τόκιο προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, με τον οποίο συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες να απαιτήσουν από κοινού από τη Ρωσία να παίξει εποικοδομητικό ρόλο για μια «ειρηνική διπλωματική λύση» στο ουκρανικό ζήτημα. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να τεθεί ως στόχο η υπογραφή συμφώνου ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας μέχρι τα τέλη του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.