ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον εισαγγελέα στοιχεία για "μαϊμού" κόκκινα δάνεια

16:36 - 09 Μαρ 2015 | Πολιτική
Στον εισαγγελέα στοιχεία για "μαϊμού" κόκκινα δάνεια
Στα χέρια του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος παρέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στοιχεία για ανείσπρακτα («κόκκινα») επιχειρηματικά δάνεια, ατόμων που είναι πιθανό να περιλαμβάνονται στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές (Off Shore, Λουξεμβούργου, κ.α).

Σχετικό αίτημα είχε απευθύνει προς την ΤτΕ ο πρώην Γ. Γ Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, ο οποίος στο πλαίσιο των καθηκόντων του ζήτησε να πληροφορηθεί ποιοι επιχειρηματίες πήραν τα επίμαχα δάνεια, ποιοι και με ποιες εγγυήσεις τα χορήγησαν καθώς και εάν στο μεταξύ άλλαξε η οικονομική τους κατάσταση.

 

Ο κ. Σούρλας μάλιστα είχε καταγγείλει τότε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση έκανε λόγο για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

 

Με έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος γνωστοποιεί σήμερα ότι τα στοιχεία έχουν αποσταλεί προς επεξεργασία στον επιστημονική συνεργάτη του οικονομικού εισαγγελέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.