ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι ήξεραν ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της

16:07 - 10 Μαρ 2015 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι ήξεραν ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν από την αρχή ότι η Αθήνα δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, σχολίασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση που προβλήθηκε στη γερμανική τηλεόραση την ημέρα του Eurogroup, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο και πρόσθεσε: «Έξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο ήξεραν τον Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της, όμως συμπεριφέρθηκαν σαν να μην είχε χρεοκοπήσει, σαν να μην είχε απλώς ρευστότητα».

 

«Σε αυτήν την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με μια γερμανική μετάφραση των σχολίων του.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν είναι γνωστό πότε γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ.

 

Το πρακτορείο επισημαίνει ακόμη ότι αυτές οι αναφορές του Έλληνα υπουργού προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου ψηφοφόροι αλλά και πολιτικοί εμφανίζονται απρόθυμοι να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα.

 

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε κύριο άρθρο της καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν όλοι να είναι υποχρεωμένοι να χορεύσει στον δικό της ρυθμό, όμως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την τρέλα, η Ευρώπη δεν πρέπει να φαίνεται ηλίθια» γράφει ο σχολιαστής της εφημερίδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.