ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Δεν κάνουμε και δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής

22:08 - 10 Μαρ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Δεν κάνουμε και δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής
Μήνυμα προς την Ευρώπη, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά και ότι το ίδιο όμως αναμένει και από τους εταίρους της, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επανασύσταση της επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Τσίπρας καθεαυτό τον τρόπο  έδωσε απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις από τους ευρωπαίους εταίρους που ζητάνε από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Δεν παραιτούμαστε από τις αξιώσεις μας, δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής και δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε με έμφαση: «Η κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα, ώστε με ισότιμους όρους να συνδράμει να βρεθεί λύση. Η  Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά θα πρέπει να τηρηθούν και όλες οι υποχρεώσεις προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στο ακέραιο».

«Και όπως εμείς δεσμευόμαστε έτσι οφείλουν να πράξουν όλες οι πλευρές γιατί η επίκληση ηθικής δεν μπορεί να είναι κατά περίσταση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Έντονες ήταν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα ηθικής που τίθενται από την Ευρώπη και θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα υπογράμμισε ότι «απέναντι σε ένα ηθικολογικό τόνο που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη δεν επιλέγουμε τη θέση του μαθητή που χαμηλώνει τα μάτια ούτε του δασκάλου που κουνάει το δάχτυλο του ηθικολόγου».

«Αντίθετα επιλέγουμε το δρόμο του διαλόγου, της διαπραγμάτευσης. Δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής αλλά δεν δεχόμαστε και από κανέναν μαθήματα ηθικής» είπε ο Πρωθυπουργός και σχολιάζοντας τις «προκλητικές δηλώσεις» των τελευταίων ημερών από το εξωτερικό απάντησε με απόσπασμα από την επί του Όρους ομιλία του Ιησού «βλέπουν την ακίδα στο μάτι του αδελφού τους αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους μάτι».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσίπρας  χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ιστορική εξηγώντας ότι παρενέβη όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. «Για να αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν τη θέση του διαλόγου μεταξύ των λαών παίρνει η θέση της υπεροχής και τους ιστορικού πεπρωμένου τότε αυτό που κυριαρχεί είναι ο πόλεμος και το σκοτάδι και η Ευρώπη το γνώρισε αυτό το σκοτάδι, το έζησε, το μίσησε» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτός ήταν ένας λόγος που εκκινήθηκαν οι διαδικασίες για να μην ηχήσουν ξανά οι σειρήνες του πολέμου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και έστειλε το μήνυμα ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει σήμερα τα ίδια λάθη».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:19 - 10 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.