ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: Η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες πρέπει να τερματιστεί

21:33 - 12 Μαρ 2015 | Πολιτική
Αβραμόπουλος: Η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες πρέπει να τερματιστεί
Την πεποίθηση ότι η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα, ειδικά στις περιπτώσεις των ασυνόδευτων ανηλίκων εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη για το άσυλο που παρουσίασε η Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, υποστήριξε ότι έχει ως στόχο την επείγουσα αντιμετώπιση όλων των βασικών εκκρεμών ζητημάτων του ασύλου και της μετανάστευσης στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, από τις βασικές προκλήσεις είναι η διαθεσιμότητα και η βιωσιμότητα των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και των κέντρων ανοικτής φιλοξενίας, ενώ όπως είπε το ζήτημα της κράτησης αιτούντων ασύλου πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή.


Ειδικότερα, η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα, ειδικά στις περιπτώσεις ασυνόδευτων ανηλίκων, είπε και τόνισε ότι σε αυτό, εξάλλου, έχει δεσμευτεί η νέα Ελληνίδα Υπουργός.


Η Επιτροπή και οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την αποτελεσματική εξασφάλιση της εφαρμογής του νέου αυτού σχεδιασμού, κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.