ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελευταίο αντίο από εκατοντάδες πολίτες στο Β. Γιακουμάκη

18:25 - 17 Μαρ 2015 | Πολιτική
Τελευταίο αντίο από εκατοντάδες πολίτες στο Β. Γιακουμάκη
Στο Σελλί Ρεθύμνου, όπου το μεσημέρι ενταφιάστηκε γράφτηκε ο τραγικός επίλογος,  της ζωής του  Βαγγέλη Γιακουμάκη, του οποίου η ιστορία του συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Στη γενέτειρα του πατέρα του στους πρόποδες του όρους Βρύσινα, εκατοντάδες ανθρώπων από τις 7:30 το πρωί, οπότε έφτασε η σoρός του φοιτητή, απέδωσαν το ύστατο χαίρε με πλήθος κόσμου από όλη την Κρήτη να κατακλείνουν σ την εκκλησία, θέλοντας με την παρουσία τους να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, βρέθηκαν στο πλευρό της χαροκαμένης οικογένειας.

Ανάμεσα τους, ο διευθυντής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Κώστας Μελίδης, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της, καθώς επίσης και συνσπουδαστές του Βαγγέλη από τη σχολή του.

Στην εξόδιο ακολουθία, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων τόσο από το Ρέθυμνο όσο και των όμορων νομών.

Χιλιάδες νέοι από το νησί κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί , τόσο την εκκλησία όσο και το κοιμητήριο, κρατώντας στο χέρι ένα λευκό τριαντάφυλλο με λευκές κορδέλες. Η συγκίνηση κορυφώθηκε, όταν φίλοι και συγγενείς του Βαγγέλη συνόδευσαν τη σορό του εκτός σπιτιού με εκατοντάδες μπαλωθιές, όπως το κρητικό έθιμο επιβάλλει.

Στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας, καταστήματα και υπηρεσίες ήταν όλα κλειστά, συμμετέχοντας στο πένθος.

Την ίδια ώρα, σε αρκετά σχολεία ανά την Κρήτη μαθητές διαδήλωναν ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και ζητούσαν την παρέμβαση της πολιτείας για την πρόληψη του φαινομένου.

Τρισάγιο στα Ιωάννινα

Τρισάγιο στη μνήμη του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη τέλεσαν, μέσα σε βαρύ κλίμα, οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στην Ανατολή. Αμέσως μετά, όλοι οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν λίγα λουλούδια στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ανάμεσα στους σπουδαστές που πήγαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ήταν και οι Κρητικοί οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί για την υπόθεση. Όταν ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν κάτι να πουν, απάντησαν πως πενθούν, πως εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στη οικογένεια του άτυχου 20χρονου και ότι πήγαν για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.