ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Η Ευρωζώνη σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο αλλά την ξανασχεδιάζουμε

10:08 - 18 Μαρ 2015 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Η Ευρωζώνη σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο αλλά την ξανασχεδιάζουμε
Η Ευρωζώνη σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή Di Martedi του ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο οικονομικό Φόρουμ του Κόμο.

Ερωτηθείς για την οικονομική κρίση που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «ευθύνεται η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί».

 

«Στην Ιταλία αισθανόμαστε στο σπίτι μας, αλλά το ίδιο νιώθουμε και στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία ή στην Φινλανδία. Κάθε περιοχή της Ευρώπης είναι σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σπίτι μας», τόνισε.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν «η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά χρήματα», ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών είπε: «Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας. Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν. Όπως τραγουδούσαν οι Μπιτλς "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη"».

 

Τέλος, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο της εκπομπής «αν υπάρχει ένας Ιταλός Βαρουφάκης», ο Έλληνας υπουργός σημείωσε «κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Δεν υπάρχουν αντίγραφα κανενός».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.