ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters : Παρέμβαση Γιούνκερ στον Τσίπρα να «μαζέψει» τον Βαρουφάκη

21:09 - 18 Μαρ 2015 | Πολιτική
Reuters : Παρέμβαση Γιούνκερ στον Τσίπρα να «μαζέψει» τον Βαρουφάκη
Παρέμβαση Γιούνκερ στον Τσίπρα, για να καλέσει τον Γιάννη Βαρουφάκη, να χαμηλώσει τους τόνους, αποκαλύπτει  το πρακτορείο Reuters,  που στο άρθρο του χαρακτηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών, ως «πρόβλημα» για την Ελλάδα και όχι ως λύση.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης, έχει «μπει στο μάτι», ορισμένων αξιωματούχων  της ΕΕ καθώς τον κατηγορούν για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, τα οποία έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους επενδυτές.


Η άποψή τους, ωστόσο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη γνώμη που έχουν πολλοί  Έλληνες πολίτες για τον ΥΠΟΙΚ, που θεωρούν πως ο νέος υπουργός Οικονομικών εκπέμπει φρέσκο αέρα μιας και έχει καταφέρει να πει στους συναδέλφους του στο Eurogroup μερικές σκληρές αλήθειες για τις επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική λιτότητα.


Ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμπεριφορά και ο λόγος του Γιάννη Βαρουφάκη,  έχουν προκαλέσει έκπληξη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και έχει δημιουργήσει έριδες στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να θωρακίσει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη.


«Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν παρασκηνιακώς για το... πρόβλημα Βαρουφάκης», σημειώνει, το Reuters, γεγονός που επιβεβαιώνει στο πρακτορείο και Ευρωπαίος ομόλογός του, ο οποίος  δηλώνει: «Ο Βαρουφάκης έχει γίνει ένα σοβαρό βάρος στις σχέσεις της Ευρωζώνης και της Ελλάδας. Οι συμπεριφορές απέναντι σε μια χώρα συνηθίζεται να προσωποποιούνται, ειδικά σε ένα τόσο μικρό και οικείο περιβάλλον όπως αυτό του Eurogroup».


Αν και κανείς δεν «ζητά το κεφάλι του», Ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters χωρίς να τον κατονομάζει, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βαρουφάκης έπρεπε να χαμηλώσει τους τόνους της ρητορικής του αν ήθελε να έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.


Άλλα στελέχη της Ευρωζώνης υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι του ΣΥΡΙΖΑ παρά του Βαρουφάκη, ο οποίος δεν είναι μέλος του κόμματος αν και εξελέγη με αυτό, αλλά όπως σημειώνει το Reuters, «αν και ο Τσίπρας δημόσια έχει επιπλήξει ορισμένους από τους υπουργούς του ότι μιλούν πολύ, ο ίδιος πήγε βόλτα με τον Βαρουφάκη στην Αθήνα (σ.σ. την περασμένη Κυριακή στο Παγκράτι)», αφήνοντας να εννοηθεί ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.