ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MarketWatch: Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να βγάλει από το μανίκι τον άσο... της Ρωσίας

12:03 - 20 Μαρ 2015 | Πολιτική
MarketWatch: Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να βγάλει από το μανίκι τον άσο... της Ρωσίας
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παίξει το ρωσικό χαρτί, φέρνοντας μια νέα γεωστρατηγική διάσταση στην ευρωπαϊκή κρίση, υποστηρίζει ανάλυση που δημοσιεύει σήμερα το MarketWatch.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να επισπεύσει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα στις αρχές του επόμενου μήνα αντί για τον Μάιο.

 

Αντιμέτωπη με την αδιαλλαξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων πιστωτών της όσον αφορά στη μείωση της λιτότητας και την ελάφρυνση του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση προβάλει διακριτικά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Ρωσία για βοήθεια.

 

Σύμφωνα με τον συντάκτη του MarketWatch, η ελληνική οικονομία μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα ασήμαντο ποσοστό του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, αλλά «η θέση της στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να έχει μεγάλη γεωστρατηγική σημασία».

 

Αυτός είναι, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο λόγος που οι ΗΠΑ προσπάθησαν τόσο πολύ μεταπολεμικά να κρατήσουν την Ελλάδα με το μέρος τους και τη στήριξαν ως άξονα του ΝΑΤΟ.

 

market

 

Ο Τσίπρας συνεχίζει να αψηφά τον εκφοβισμό από τις αρχές των Βρυξελλών, ενώ Έλληνες αξιωματούχοι απέτρεψαν μια τηλεδιάσκεψη αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν "τεχνικές" λεπτομέρειες για τη συμμόρφωση της χώρας με τους όρους της ΕΕ διάσωσης, αφήνοντας να εκκρεμεί μια ευκαιρία για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης.

 

Οι Έλληνες ηγέτες προσπαθούν να βγάλουν την κρίση έξω από το στενό χώρο του συμβατικού δικαίου όσον αφορά το χρέος και να την αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και την αληθινή ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα.

 

«Αυτοί που αρέσκονται να πιστεύουν ότι ο Πούτιν βρίσκεται σε απόγνωση και ότι η Ρωσία έχει αρκετά δικά της προβλήματα ώστε να ασχοληθεί με την φτωχή, μικρή Ελλάδα υποτιμούν το πλήρες στρατηγικό όραμα του Ρώσου ηγέτη», υποστηρίζει ο συντάκτης.

 

Το Βερολίνο συμπεριφέρθηκε με τους Έλληνες σαν να κρατάει αυτό όλους τους άσους. Ωστόσο, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει έναν δικό του άσο στο μανίκι και είναι έτοιμος να τον βγάλει, καταλήγει ο αρθρογράφος του MarketWatch.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 20 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.