ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας"

17:23 - 20 Μαρ 2015 | Πολιτική
"Κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας"
Λόγο για θετικό απολογισμό στα πλαίσιο του δυνατού έκανε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι και στη Σύνοδο και στην επταμερή συνάντηση "βάλαμε στο τραπέζι, συζητήσαμε και προστατεύσαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου".

Η κυβέρνηση και οι εταίροι της σέβονται τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και η ανάγνωσή της είναι ενιαία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η λεγόμενη 5η αξιολόγηση και πως δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα. "Ως προς τις μεταρρυθμίσεις κατέστη σαφές ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας μεταρρυθμίσεων και ξεκαθαρίσαμε και θέματα διαδικασίας: για θέματα πολιτικής οι συναντήσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα θα υπάρχουν αποστολές μονο για συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών" συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


"Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε η πεποίθηση μας ότι η πολιτική διαπραγματεύση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους" είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Η αίσθηση μου είναι ότι οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία. Οχι μόνο φεύγουμε πιο αισιοδοξοι αλλά και πεπεισμένοι ότι υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης και συνεννόησης μεσα στο δύσκολο πεδίο που ονομάζεται ΕΕ"

 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και ότι από κοινού πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. "Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε κιόλας" τόνισε ο ίδιος.


Ερωτηθείς πότε θα κατατεθεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις,απάντησε ότι θα ήταν λάθος θα βάλουμε χρονικά όρια και στη συνάντηση για την Ελλάδα συμφωνήθηκε να μην ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο ως προς τον χρόνο. "Είπαμε να ξεκινησουμε συντονισμένα την προσπάθεια ώστε να η λίστα να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό" δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας στην ελληνική οικονομια τόσο προς τους πολίτες όσο και προς του θεσμούς.

 

Παράλληλα, έδωσε διαβεβαιώσεις και για την ασφάλεια των καταθέσεων. "Είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στην Ελλάδα" είπε και προέτρεψε για ψυχραιμία απέναντι στο "κλίμα ανασφάλειας", το οποίο, όπως υποστήριξε, ενδέχεται να καλλιεργηθεί το επόμενο διάστημα.


Σχετικά με το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση το χαρακτήρισε καλό και τόνισε ότι "έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρουμε σε τι συμφωνούμε και σε τι διαφωνούμε" μεταφέροντας μάλιστα και την άποψη επί του θέματος της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία του είπε "είναι προτιμότερο να συζητάμε μεταξύ μας παρά οι άλλοι για μας".

- Δείτε εδώ περισσότερα για την Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής

Τελευταία τροποποίηση στις 19:54 - 20 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.