ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται αλλαγές στους διαγωνισμούς για προμήθειες του Δημοσίου

13:15 - 21 Μαρ 2015 | Πολιτική
Έρχονται αλλαγές στους διαγωνισμούς για προμήθειες του Δημοσίου
Αλλαγές στους διαγωνισμούς για προμήθειες του Δημοσίου  ακόμα και για συμβάσεις κάτω από 60.000 ευρώ, προανήγγειλε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Αυτό το ευτράπελο των πρόχειρων διαγωνισμών θα σταματήσει» υπογράμμισε ο κ. Μάρδας, προσθέτοντας ότι θα εφαρμοστούν καινούργια συστήματα, που έχουν νομοθετικά προβλεφθεί και παραμένουν ανενεργά και «μπορούν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση χρημάτων, χωρίς να μειωθούν τα υλικά και οι υπηρεσίες που θα αγοραστούν».


Και ρύθμιση για τη πάταξη του λαθρεμπορίου

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έρθει η ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο, όπως σημείωσε, στερεί από το δημόσιο έως 1,5 δισ. ευρώ. «Ας είναι και 500 εκατομμύρια. Ας κλειδώσουμε το σύστημα και ας εισπράξουμε και 300 εκατομμύρια. Αλλά να ξέρουμε όμως ότι το σύστημα λειτουργεί, όπως πρέπει να λειτουργεί» επισήμανε.


Ο κ. Μάρδας έκανε ακόμα γνωστό ότι θα ακολουθήσουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και του παραεμπορίου, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και η ρύθμιση για τη φορολόγηση αδήλωτων κεφαλαίων που συνδέονται με «μαύρο» χρήμα, αρχικά εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, ασχέτως εάν τα κεφάλαια επιστρέψουν ή όχι. «Στο όνομα μιας φορολογικής δικαιοσύνης οι φόροι πρέπει να καταβληθούν» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.