ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική "θύελλα" για την προμήθεια του 12%

18:12 - 21 Μαρ 2015 | Πολιτική
Πολιτική "θύελλα" για την προμήθεια του 12%
Ερωτήματα προκαλεί η στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, φέρεται το δικηγορικό του γραφείο να κατοχύρωνε προμήθεια ύψους 12%, με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Ο κ. Κατρούγκαλος,, με ανακοίνωσή του απαντά ότι το δημοσίευμα υπονομεύει την κυβέρνηση, κι όχι τον ίδιο. Να δώσει εξηγήσεις ή να παραιτηθεί κάλεσε τον Υπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο ίδιο πνεύμα εξέδωσαν ανακοινώσεις το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ>

Το ζήτημα εγείρει πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον Υπουργό, καθώς ανεξαρτήτως, του γεγονότος ότι δηλώνει ότι από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναστείλει τη δικηγορική του δραστηριότητα και δεν ασχολείται με τις υποθέσεις επαναπρόσληψεων  υπαλλήλων, καθώς έφυγε και από τη δικηγορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν, το γεγονός ότι το γραφείο του υπέγραφε τέτοιου είδους συμφωνητικά, δημιουργεί ερωτήματα, καθώς οι πρώην συνεργάτες του, ήταν γνώστες των προθέσεων του κ. Κατρούγκαλου, αφού  η συγκεκριμένη κίνηση αναμενόταν από την κυβέρνηση, καθώς αποτελούσε προεκλογική δέσμευση.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου υπέγραφε τα συμφωνητικά στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου, ώρες δηλαδή μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στις 27 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο ο κ. Κατρούγκαλος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Εκτός αυτού στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στο ζήτημα της αμοιβής είχε φροντίσει "να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά", αν και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως από καμία από τις υποθέσεις δεν προσδοκά πληρωμή, αφού δικαιούχος είναι η δικηγορική εταιρεία.

 

Κατρούγκαλος: Πρόκειται για συκοφαντία, προβοκάτσια και πλαστογραφία

Παράλληλα το απόγευμα του Σαββάτου, παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία όπως δήλωσε αν είχε κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθεί, αλλά να φύγει από τη χώρα ή να αυτοκτονήσει.


Δεν πρόκειται απλά για συκοφαντία, αλλά για προβοκάτσια και πλαστογραφία, είπε για το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα είναι υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέματος, είπε ακόμα ο κύριος Κατρούγκαλος που αξιώνει από την εφημερίδα να του ζητήσει συγγνώμη και να του καταβάλλει 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει στο ΚΕΘΕΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.


Όσον αφορά το επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, ο κύριος Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι πρόκειται για χαρτί μισθολογικής διαφοράς με το Δημόσιο και έχει υπογραφεί από συνεργάτη του.

 

Μητσοτάκης: Να δώσει εξηγήσεις ή να παραιτηθεί

Να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που έχει ανακύψει ή να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλεί τον Γιώργο Κατρούγκαλο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στην δήλωσή του ο κύριος Μητσοτάκης επισημαίνει πως αναδεικνύονται μέσω της υπόθεσης οι «πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων» και καλεί τον πρωθυπουργό να επιληφθεί του ζητήματος, εφόσον ο κύριος Κατρούγκαλος δεν πείσει με τις εξηγήσεις του.


Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:


«Το δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Αναδεικνύει επίσης περίτρανα τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.


Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Εφόσον δεν κριθούν ικανοποιητικές θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.


Αν δεν το κάνει, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση και ο ίδιος θα είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος».   

ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ

 

Για μείζον ζήτημα κάνει λόγο Το Ποτάμι και καλεί τον Πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις.


«Επειδή τα παραπάνω δημιουργούν βαριές σκιές, ότι λειτουργεί όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των πελατών του, και ακόμη χειρότερα επειδή πιθανόν προκύπτει ίδιον όφελος από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις κι ο πρωθυπουργός οφείλει από τη μεριά του να λάβει τις αποφάσεις του».


Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση αναφέροντας ότι ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα.


«Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει. Το πρόσθετο ερώτημα είναι: υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις;» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Το Μαξίμου καλύπτει Κατρούγκαλο

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, καλύπτοντας τον υπουργό, μετά τη συνέντευξή του, επιτέθηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είχαν ζητήσει την παραίτησή του κυρίου Κατρούγκαλου. «ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν τώρα να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφερόμενοι ονομαστικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν: «Όσο για τον υπουργό των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λογικό είναι να έχει πρόβλημα καθώς έχασε τη "δουλειά του". Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι να θυμούνται ότι το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια", όπως λέει και ο λαός μας».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:28 - 21 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.