ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως ο Π. Καμμένος "ενόχλησε" το Κογκρέσο των ΗΠΑ

11:43 - 26 Μαρ 2015 | Πολιτική
Πως ο Π. Καμμένος "ενόχλησε" το Κογκρέσο των ΗΠΑ
Την, κατά κύριο λόγο, εθιμοτυπική διαδικασία της υιοθέτησης ψηφίσματος για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο αμερικανικό Κογκρέσο φέρεται να "μπλόκαρε" ο Πάνος Καμμένος, εξαιτίας κάποιων παλιότερων δηλώσεών του σχετικά με τους μετανάστες και ενδεχόμενη προώθηση τους στο Βερολίνο.  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάποια, στιγμή, είχε κάνει λόγο για άνοιγμα των ελληνικών συνόρων και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες - συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και τζιχαντιστών - που κρατούνται σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

 

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, όμως, αυτό δεν "μεταφράστηκε" καθόλου καλά, με αποτέλεσμα το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην εκδώσει το καθιερωμένο ψήφισμα για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, το οποίο είθισται να εκδίδεται ομόφωνα κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα, Νταν Κόουτς, έστειλε επίσημη επιστολή στον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρήστο Παναγόπουλο στην οποία ανέφερε ότι οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσαν την ανησυχία του και για αυτό -όπως εξηγούσε- δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας από το Κογκρέσο. "Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας. Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία", επισημαίνει στην επιστολή του προς τον έλληνα πρέσβη ο γερουσιαστής Κόουτς.

 

Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου που ενόχλησαν την αμερικανική πλευρά είχαν γίνει από το βήμα του εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ:

"Αν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητά τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, αν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ασκεί η σημερινή κυβέρνηση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.