ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Bild παραιτεί τον Βαρουφάκη και το Μαξίμου διαψεύδει

14:34 - 27 Μαρ 2015 | Πολιτική
Η Bild παραιτεί τον Βαρουφάκη και το Μαξίμου διαψεύδει
Λόγο για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κάνει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ενώ κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης έσπευσαν να διαψεύσουν την είδηση αυτή. 

«Αρχικά ήταν ο ωραίος σταρ-υπουργός. Έπειτα ο ψεύτης-υπουργός. Τώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης σκέφτεται να παραιτηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο φέρει τον τίτλο «Φήμες για απόσυρση του Γιάννη Βαρουφάκη».

 

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα, οι οποίες αναφέρουν ότι «οι άδικες επιθέσεις κατά του Βαρουφάκη θα συνεχιστούν. Για να κατευνάσει τα πνεύματα, σκέφτεται πλέον την παραίτηση».

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά την ημέρα της εθνικής εορτής, την Τετάρτη, ο υπουργός έδειχνε χαλαρωμένος με την σύντροφο της ζωής του, Δανάη Στράτου, στην Κρήτη. Περιτριγυρισμένος από θαυμαστές έβγαζε σέλφι και γελούσε.

 

Όταν μια περαστική του είπε «Να συνεχίσεις έτσι», ο Βαρουφάκης είπε κάτι, που στην Αθήνα γέννησε υποθέσεις. «Να μην με στηρίζετε μόνο τώρα, αλλά και όταν έρθει η ρήξη».

 

Στην ελληνική κυβέρνηση ο Βαρουφάκης αποτελεί ήδη από καιρό ξένο σώμα. Η φωτογράφιση του στο Paris Match, η περίφημη υπόθεση με το υψωμένο δάχτυλο και οι πράξεις του στις Βρυξέλλες έχουν πλήξει την σχέση του με τον πρωθυπουργό Τσίπρα.

 

Όταν ο Βαρουφάκης και μετά την εμφάνιση του στο TV-show Jauch εξακολουθούσε να επιμένει, πως το βίντεο με την χειρονομία του είναι πλαστό, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι «ο άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να συγκρατηθεί».

 

Πράγματι, ο Τσίπρας έχει ήδη παραγκωνίσει τον υπουργό Οικονομικών του, αφήνοντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τις οικονομικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

 

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι, την ημέρα μιας έκτακτης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης ταξίδεψε στην λίμνη Κόμο (Ιταλία) για ένα συνέδριο. «Ήταν ένα πολύ σημαντικό οικονομικό συνέδριο», ήταν η εξήγηση που έδωσε, επισημαίνει το δημοσόευμα.

 

Η σχέση του Βαρουφάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε είναι επίσης διαταραγμένη. Ο Σόιμπλε έχει προβεί σε ένα δριμύ κατηγορητήριο κατά της ελληνικής κυβερνήσεως .

 

Όπως επισημαίνει  πηγή της ελληνικής κυβέρνησης στην Bild: «Είναι μόνο θέμα χρόνου, πότε θα παραιτηθεί ο Βαρουφάκης. Είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Αυτό θα διευκολύνει επίσης την σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως με την Γερμανία».

 

Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει την παραίτηση Βαρουφάκη

 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της Bild.

 

«Δεν ισχύει τίποτε από αυτά, ούτε κατά διάνοια», ανέφερε το ένα από τα δύο κυβερνητικά στελέχη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.