ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμβαίνει με τη Ζωή;

21:00 - 01 Απρ 2015 | Πολιτική
Τι συμβαίνει με τη Ζωή;
Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από τότε που η Βουλή άρχισε να παίρνει μπρος, έβαλε το χέρι της τινάζοντας με διαδικαστικά βραχυκυκλώματα δύο κρίσιμες συνεδριάσεις στον αέρα, από τις οποίες άλλο μήνυμα ήθελε να στείλει ο πρωθυπουργός.
Ακόμα πρόλαβε να προκαλέσει ήδη μια αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αίθουσα, καθώς και την αποχώρηση του «Ποταμιού» από την Επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και, με εξαίρεση την Χρυσή Αυγή, έχει καταφέρει να δημιουργήσει εριστικές σχέσεις με δεκάδες βουλευτές και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ο απολογισμός είναι κιόλας εντυπωσιακός. 
 
Αλλά, όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται στην πολιτική αγορά: Μα τι συμβαίνει επιτέλους με τη Ζωή;
 
Στη συζήτηση των αρχηγών την περασμένη Δευτέρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, κοίταξε τον πρωθυπουργό με συμπάθεια και είπε «ο κ. Τσίπρας έχει πολλά στο κεφάλι του. Τον συμπονώ. Θα πρέπει όμως να το λήξει αυτό. Δεν μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να βαθμολογεί τους ομιλητές».
 
Είναι αλήθεια ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου, δείχνει κάποιες στιγμές να ασφυκτιά στα θεσμικά όρια του ρόλου της, που έχει κατ΄ ανάγκην πολλά στοιχεία ουδετερότητας.  Τα σχόλια όμως που κάνει από την έδρα, εξ ορισμού πολιτικά, δεδομένης της ισχυρής της προσωπικότητας, τροφοδοτούν αναπόφευκτα εντάσεις.
 
Η μαχητική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φλέγεται να αναβαθμίσει το Κοινοβούλιο του οποίου η αξιοπιστία,  υπέστη ραγδαία καθίζηση τα τελευταία χρόνια. Όμως δεν είναι ακριβώς βέβαιο, αν ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει, θεωρώντας πως ο,τι λέγεται στις ατέρμονες πλέον συνεδριάσεις της Βουλής την αφορά προσωπικά, είναι δόκιμος και αποτελεσματικός.
 
Ο συγκεντρωτισμός της, παράγει φαινόμενα θεσμικής φαιδρότητας, καθώς εκτός από πρόεδρος του Σώματος, ανέλαβε αυτοβούλως την προεδρία της Επιτροπής που θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, προκαλώντας ήδη την αποχώρηση του Ποταμιού που την καταγγέλλει ότι είναι όμηρος ενός ιδιότυπου πολιτικού ναρκισσισμού, αλλά και- αντίθετα από την κοινοβουλευτική παράδοση- της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
 
Όσο για τις σχέσεις της με τους αντιπροέδρους του κόμματός της; Στους διαδρόμους της Βουλής, είναι κοινό μυστικό, ότι, για να το πούμε κομψά, βρίσκονται σε περίοδο δοκιμασίας.  
 
Στους κόλπους της αντιπολίτευσης, η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό της είναι πυκνή. Τόσο, που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν έντονα σκέψεις να κατατεθεί μετά τις γιορτές, πρόταση μομφής εις βάρος της. Προφανώς δεν έχει πάντοτε άδικο και πολύ περισσότερο, πολλές φορές έχει πέσει θύμα κακόβουλης πληροφόρησης, κυρίως από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
 
Άλλες τόσες φορές ωστόσο, έχει πέσει άδικο θύμα του ίδιου του συγκρουσιακού και επίμονου χαρακτήρα της, χωρίς επίσης να αποφύγει, όπως άλλωστε και τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, την επιλεκτική ενημέρωση σε δημοσιογράφους και μέσα, συνεχίζοντας μιαν αποτυχημένη συνταγή που θέλει να μην «κόβεται δίκαια το καρπούζι».
 
Πολλοί βουλευτές στο περιστύλιο υποστηρίζουν ότι τα πρώτα δείγματα γραφής αποκαλύπτουν συμπεριφορές μιας πρώιμης υπεροψίας, που γυρεύει να καταξιωθεί σε πείσμα της μετριοπάθειας. Εκτός κι αν, όταν στις Προγραμματικές της Δηλώσεις υποσχόταν μια «ζώσα Βουλή», εννοούσε ότι σκοπεύει να τινάξει τον πολιτικό υδράργυρο στον αέρα…
Τελευταία τροποποίηση στις 21:13 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.