ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικός σε κυβέρνηση συνασπισμού ο Σαμαράς

10:10 - 02 Απρ 2015 | Πολιτική
Θετικός σε κυβέρνηση συνασπισμού ο Σαμαράς
"Ναι" στο ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, λέει ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως η πιθανότητα Grexit θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.  

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, μεταξύ άλλων, σχολίασε σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είναι σίγουρος για το αν η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να διατηρήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, η οποία κατά την άποψή του είναι το μόνο βιώσιμο οικονομικό μονοπάτι για την Ελλάδα. Κατά τον κ. Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, κάνοντας άνοιγμα στη Ρωσία. «Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς τους Κινέζους, τους Ιρανούς, τους Ρώσους να σε χρηματοδοτήσουν, δεν στέλνεις σήμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι σοβαρά φιλοευρωπαϊστής;»

 

Αναφερόμενος στις συνέπειες που θα είχε για την Ευρωζώνη το Grexit, τόνισε πως ναι μεν θα είχε αντίκτυπο, όχι όμως σε τόσο μεγάλη κλίμακα όπως πριν από τέσσερα χρόνια, επισημαίνοντας πάντως πως θα δημιουργούσε μια «πολιτική καταστροφή».

 

Για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε πως παρατηρεί ότι η κυβέρνηση λέει πολλά και «πράττει λίγα» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου πράξεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ερωτηματικό. Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που συμφώνησε τον Φεβρουάριο κατά την επέκταση του μνημονίου. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ιδεολογικά αποφασίσουν να μην τηρήσουν την συμφωνία, τότε μπορεί να έχουν να κάνουν με στάση πληρωμών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.