ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «Αταίριαστοι» της κυβέρνησης

22:29 - 02 Απρ 2015 | Πολιτική
Οι «Αταίριαστοι» της κυβέρνησης
Πολύ πριν σκεφθούν να υπογράψουν τα νέα μέτρα που αναμένει εναγωνίως σύμπασα η Ελληνική κοινωνία, ίσως θα έπρεπε ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης να υπογράψουν ένα υποτυπώδες σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ τους.
Η διαβόητη «δημιουργική ασάφεια» και οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν τους πόλους ενός ξεκούρδιστου εκκρεμούς, ανάμεσα στους οποίους μετεωρίζεται η συγκυβέρνηση με τους Αν.Ελλ.  
 
Μοιραία σχεδόν, οι υπουργοί δυσκολεύονται να υπερασπιστούν κοινές θέσεις και τρακάρουν ώρες- ώρες μεταξύ τους σαν συγκρουόμενα. Υπάρχει κανείς που να συντονίζει αυτήν την κυβέρνηση; Βεβαίως! Ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο «υπαρχηγός» του, Τέρενς Σπένσερ, Νικόλαος Κουΐκ.
 
Μόνο που μέχρι στιγμής η συνεισφορά του πρώτου, σοφού κατά τα άλλα, Νέστορος του κύκλου της Αίγινας, και πνευματικού μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, εξαντλείται σε χρησμούς του τύπου «αφού αέρα κοπανιστό μας δάνεισαν οι Ευρωπαίοι, με αέρα κοπανιστό θα τους ξεπληρώσουμε» (!)   
 
Ενώ ο αεικίνητος δεύτερος, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος, μιας και δε δείχνει να τον χρειάζεται ιδιαιτέρως και κανείς, ανακοινώνει καθημερινά την έναρξη μεγαλεπήβολων περιοδειών ανά την εθνική περίμετρο και τις γεωγραφικές ακρώρειες της χώρας, όπου κηρύσσει φλογερά τον πατριωτικό λόγο!..
 
Υπό αυτές τις δραματικές, θα έλεγε κανείς, συνθήκες η ευθεία παραίνεση του πρωθυπουργού, ότι είναι ανάγκη «να κυβερνήσουμε», υποβαθμίζεται στη σημασία της απλής διαπίστωσης.  
 
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αν. υπουργός Γιάννης Πανούσης και η αν. υπουργός για την μεταναστευτική πολιτική είναι το δίδυμο, που έκανε «σεφτέ» στις παραφωνίες, με αφορμή τη διαρροή ενός εγγράφου με την υπογραφή υποστράτηγου για τη διαχείριση των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα αλλά και όσων βρίσκονται στα κέντρα κράτησης. Ο εγκρατής κ. Πανούσης υποχρεώθηκε να τρέχει να δίνει εξηγήσεις, την ώρα που η συνάδελφός του, δεν είχε καν αναλάβει αρμοδιότητες…  
 
Στο υπουργείο Παιδείας, ο πολιτικός προϊστάμενος Αριστείδης Μπαλτάς, που είχε την αστήρικτη, εδώ που τα λέμε, φήμη του «τελευταίου γκουρού» της Αριστεράς, δεν προλαβαίνει να «αδειάζει» τον αναπληρωτή του, Τάσο Κουράκη, πότε για το ΑΣΕΠ και πότε για την επιλογή των διευθυντών στη Μέση Εκπαίδευση, δείχνοντας με τη φράση «ο κ. Κουράκης μπορεί να δηλώνει ο,τι θέλει, αυτή δεν είναι η επίσημη θέση του υπουργείου» ποιος είναι το αφεντικό στο «μαγαζί».
 
Στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης, παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά, δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαψεύδει κάποιες στιγμές, ακόμα και τον εαυτό του.
Εντούτοις, στους διαδρόμους του υπουργείου, ακούγεται ότι οι σχέσεις του με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη-επιλογής του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη- δε βρίσκονται πάντοτε στον αστερισμό της ευμένειας. Και ταυτόχρονα, οι απόψεις του για το φλέγον θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα κοσμοπολίτικα νησιά, είναι διαμετρικά αντίθετες από αυτές της αν. υπουργού, Νάντιας Βαλαβάνη.
 
Η Αναπληρώτρια υπουργός στη συνάντησή της την Πέμπτη 2 Απριλίου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτο Παραδιά, υποστήριξε ότι η πρόταση για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πολυτελή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι βάσιμη, αλλά όπως διευκρίνισε υπάρχουν δυσκολίες που αφορούν στο γεωγραφικό διαχωρισμό εφαρμογής του μέτρου.
 
Την ίδια ώρα ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην αύξηση του ΦΠΑ. Δεν πρόκειται να υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ανέφερε αποφασιστικά ο υπουργός.
 
Τελευταίο επεισόδιο, η εικόνα του αλαλούμ που προκλήθηκε μετά την ειρηνική, πράγματι, εισβολή λεγόμενων αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής το πρωί της Πρωταπριλιάς και την εμπλοκή που σημειώθηκε στο τρίγωνο Πανούση- Νίκου Βούτση (υπουργού Εσωτερικών) και Ζωής Κωνσταντοπούλου.
 
Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός τους κάλεσε τους δύο πρώτους στο γραφείο του, όπου παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του συντονιστή κ. Φλαμπουράρη, συζητήθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης, ώστε να έχουν όλοι το κεφάλι τους ήσυχο...
Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 02 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.