ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη η Βίκυ Σταμάτη

15:27 - 03 Απρ 2015 | Πολιτική
Συνελήφθη η Βίκυ Σταμάτη
Στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη.

Η κ. Σταμάτη οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ,  όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.. 

 

Εκεί βρίσκονται ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

 

Στη συνέχεια, θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

 

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες πριν καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κ. Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

 

Ο ίδιος υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει».

 

Στη συνέχεια, όπως είπε, ειδοποίησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

 

Η B. Σταμάτη απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης από το δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη.Η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 τη νύχτα και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο.

 

Πληροφορίες από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

 

Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντουζ στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 χθες τα ξημερώματα εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:42 - 03 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.