ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στηρίζω την κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις μου» απαντά ο Πανούσης

17:43 - 03 Απρ 2015 | Πολιτική
«Στηρίζω την κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις μου» απαντά ο Πανούσης
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, έπειτα από το θέμα που δημιουργήθηκε λόγω του άρθρου του στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τις καταλήψεις στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και τα προχθεσινά γεγονότα στο προαύλιο της Βουλής.

«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της» τονίζει ο κ. Πανούσης και προσθέτει: «Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις».

Στο άρθρο του, με τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;», ο κ. Πανούσης σχολίασε ότι Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και πως δεν είναι ώρα για ανέξοδα ιδεολογήματα και ανούσια τσιτάτα, αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης, αφήνοντας, ταυτόχρονα αιχμές για τη στάση που θα πρέπει να έχει η κυβέρνηση.

Μπαράζ αντιδράσεων

Το άρθρο του Γ. Πανούση προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Φίλη, ο οποίος έκανε λόγο για ατόπημα, σχολιάζοντας πως ο Γ. Πανούσης «είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής». Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε: «Ο κ. Πανούσης απ' ό,τι γνωρίζουμε όλοι, είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει, ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους. Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης».

Πιο "αμείλικτη", η Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αφού σχολίασε επίσης πως "ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ' αρχήν και δεν είναι σχολιαστής", σημείωσε: «Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης».
Από την άλλη μεριά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, στήριξε τη θέση του Γ. Πανούση κι αναφερόμενη στο άρθρο σχολίασε πως «Κατά την άποψή μου λέει το αυτονόητο». "Ο κ. Πανούσης μιλάει ορμώμενος από ένα γεγονός που απασχόλησε την επικαιρότητα πρόσφατα. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κρυμμένα νοήματα ή μηνύματα. Ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του θέλει τάξη και ασφάλεια", προσέθεση η κ. Τζάκρη.
Ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς συμφωνεί, επίσης, με τον Γιάννη Πανούση. «Στη γενική του κατεύθυνση συμφωνώ πολύ. Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι, ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε αυτός ο χώρος σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές γιατί έχουν και αυτές δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα», ανέφερε, μιλώντας στο Mega.
«Είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα αυτά που λέει ο Γ. Πανούσης» ανέφερε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Ο κ.Πανούσης αναφέρεται σε δικά του ζητήματα και όχι σε αυτά που αφορούν τις δικές μου αρμοδιότητες» σημείωσε μιλώντας στο ΑΝΤ1 συμπληρώνοντας πως «ό,τι γράφει κανείς είναι πολιτική του άποψη». «Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή» πρόσθεσε.
«Καλά κάνει ο κ. Πανούσης και λέει τα αυτονόητα που δυστυχώς- ακόμη και αυτά- στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι περιζήτητα» αναφέρει και το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του για το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και συνεχίζει: «Δεν αναμένουμε την απάντηση του κ.Παρασκευόπουλου και του κ.Βούτση, τους οποίους πρωτίστως αφορούν οι διαπιστώσεις του κ.Πανούση. Αναμένουμε όμως τη σαφή και δημόσια εντολή του Πρωθυπουργού. Υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των πολλών στην παιδεία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη. Μην γίνεσθε υποχείρια ακραίων μειοψηφιών».
Κυβέρνηση: Δεν αφορούν την πολιτική μας οι αναφορές του Γ. Πανούση

Σχετικά με το άρθρο του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Πανούση στα Νέα, το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει:
"Οι αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν.
Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης".
ΝΔ: «Εύστοχη κραυγή αγωνίας» του Γ. Πανούση
Ως «εύστοχη κραυγή αγωνίας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης τα όσα αναφέρει ο κ. Πανούσης στο εν λόγω άρθρο του.
«Η κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση, σήμερα, είναι εύστοχη, γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως ‘Αριστερά του Τίποτα’. Είναι έντιμη γιατί τολμά, να πει, αυτό που εμείς λέμε από χρόνια: ότι ‘είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους’», σχολίασε.
Σημείωσε επίσης ότι έχει δίκιο ο κ. Πανούσης όταν καταδικάζει τους ‘καθαρόαιμους αριστερούς’, που θεωρούν ‘φασιστικό’ και ‘χυδαίο’ ό,τι δεν τους αρέσει. «Αυτό ακριβώς έκαναν οι σύντροφοί του χθες, όταν η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια ασφάλεια επί των ημερών τους», κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

Ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Πανούση
«Νοείται Αριστερά του Τίποτα;
Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν' αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν «άνθρωποι χωρίς πρόσωπο».
Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Οποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.
ΥΓ1: Εχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνήσιων»...
ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;»

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 03 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.