ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηνύματα "υπέρ πατρίδος" από το Μεσολόγγι

18:44 - 05 Απρ 2015 | Πολιτική
Μηνύματα "υπέρ πατρίδος" από το Μεσολόγγι
Στο Μεσολόγγι βρέθηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 189η επέτειο της εξόδου της ηρωικής φρουράς των ελευθέρων πολιορκημένων, απ' όπου και απέστειλε μήνυμα πίστης προς τις αρχές και αξίες της Ελλάδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "δεν υποστέλλουμε την σημαία". Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, δηλώνοντας από τη μεριά του πως «Είμαστε ένας λαός που, όταν αποφασίζει ο ίδιος, μπορεί και λέει τα υπερήφανα "όχι" του, και μπορεί να πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του».

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε αρχές και αξίες, οι οποίες αποτελούν την βάση της ιστορίας μας. Η προσήλωση στην ελευθερία, ως βιωματική κατάσταση, είναι κάτι που διέπει τους Έλληνες από τα βάθη της ίδιας της ιστορίας. Ο αγώνας για την ελευθερία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, γιατί μπορεί και άλλες δυνάμεις, πέρα από εκείνες που παραδοσιακά απειλούσαν την ελευθερία, και σήμερα να μην αφήνουν τον άνθρωπο να αναπτύξει την προσωπικότητά του σύμφωνα με τις δυνατότητες του», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ομιλία του μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης που εψάλη στο κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι.

«Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε την αξία της ελευθερίας, έχουμε μάθει να την κατακτούμε και να την διδάσκουμε. Αυτό πρέπει να πράξουμε και τώρα. Πιστοί στα ιδανικά μας, έχοντας μαζί και όλους εκείνους τους λαούς που έχουν προσήλωση στα ίδια ιδανικά που σήμερα πια συμπληρώνονται εκτός από την ελευθερία από την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό, τα οποία είναι βασικά συστατικά στοιχεία της αξίας του ανθρώπου. Από τον ιερό χώρο του Μεσολογγίου στέλνουμε ξανά μήνυμα, πως μένουμε πιστοί σε αυτές τις αρχές και αξίες μας και δεν υποστέλλουμε την σημαία», ανέφερε ο Πρόεδρος από την ιστορική πόλη», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος από την πλευρά του, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους εταίρους σημειώνοντας ότι θα πρέπει να σέβονται την απόφαση του λαού «πορεύεται χωρίς τα ανθρωποκτόνα μνημόνια» για να προσθέσει ότι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου απέδειξαν πως όσοι αντιστέκονται στους εκβιασμούς – όσο αδύναμοι κι αν φαίνονται – μπορούν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά». «Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία. Οσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια θα πρέπει να καταλάβουν πως πρόκειται για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό», ανέφερε ο κ. Στρατούλης, συμπληρώνοντας πως «Η ιστορικότητα της σημερινής ημέρας, μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να υπερβούμε με αποφασιστικότητα, θάρρος, ανυποχώρητη και αξιοπρεπή στάση τις δυσκολίες που μας προκαλούν πρακτικές οικονομικής ασφυξίας σημερινών οικονομικά και πολιτικά ισχυρών στην Ευρώπη, οι οποίες εφαρμόζονται σε βάρος του λαού και της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.