ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση σε προσωπικό υποσχέθηκε στους δικαστικούς ο Τσίπρας

15:28 - 06 Απρ 2015 | Πολιτική
Ενίσχυση σε προσωπικό υποσχέθηκε στους δικαστικούς ο Τσίπρας
Ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση θεσμικών δυσλειτουργιών, υποσχέθηκε στους ανώτατους δικαστικούς, με τους οποίους συναντήθηκε την Μ. Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους πρόεδρους του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαο Αγγελάρα, του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήριο Ρίζο καθώς και με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Πρωθυπουργός επισήμανε στους δικαστικούς, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της δικαιοσύνης με γνώμονα όχι μόνο την επιτάχυνση της απονομής αλλά και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε ως κύρια προϋπόθεση για την τελεσφόρηση κάθε θεσμικής παρέμβασης τον εξαντλητικό διάλογο, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνάντηση επίσης τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μεγάλα ζητήματα των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης, του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κ.ά.

Τέλος, όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν σεβόμενες αμοιβαία τους διακριτούς ρόλους στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.