ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το ταξίδι στη Μόσχα

16:31 - 06 Απρ 2015 | Πολιτική
Σύσκεψη στο Μαξίμου για το ταξίδι στη Μόσχα
Η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης, διάρκειας μίας ώρας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συμμετείχαν ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκη, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά.

Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν ενεργειακά και διμερή θέματα, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι στην Ρωσική πρωτεύουσα βρέθηκαν πρόσφατα, τόσο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι είχαν επαφές με τους ομολόγους τους.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μπορούν να αναβαθμιστούν σε ένα νέο επίπεδο και ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί μια γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, αλλά και στους ιστορικούς πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας «υπέστησαν πλήγμα λόγω του ότι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι θα μπορούσαν για να αποφύγουν αυτήν την χωρίς νόημαπολιτική των κυρώσεων λόγω της έντασης στην Ουκρανία», με συνέπεια την επιβολή ρωσικού εμπάργκο σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 06 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.